Jak si správně vytvořit rybí cop?



Zdravíme vás,
protože nás baví účesy, přinášíme vám opět další, který je mezi slečnami vysoce oblíbený, ale celá řada z nich netuší, jak se vlastně dělá – jedná se o legendární rybí cop, který nosí celá řada celebrit. Jeho největší výhodou je, že je elegantní a sluší snad každému. Za nevýhodu mohu považovat to, že pokud máte opravdu dlouhé vlasy, jako já, budete potřebovat nějaký ten čas navíc, protože i když se to nezdá, jeho pletení vám pár minut zabere. Ještě před tím, než vám prozradíme, jak jsme rybí cop vykouzlily, tu máme pár pravidel, kterých se snažíme držet, aby naše účesy vypadaly dobře – jsou to zdravé vlasy a správná péče. Jak se o své vlasy starat, aby byly krásně zdravé?

Je pravdou, že čím zdravější vlasy máte, tím lépe pak účesy vypadají. Základem je určitě používání kvalitního šamponu – mytí zhruba dvakrát až třikrát týdně (je to dost individuální samozřejmě). Rozhodně ale ne každý den. Doporučujeme mýt vlasy nejvíce u kořínků a konečky moc nedrhnout – nečistoty z nich se odstraní při oplachování.

Kondicionér není potřeba, pokud po mytí používáte různá séra bez oplachování nebo třeba olejíčky. U rybího copu vypadá dobře, když je uhlazený, ale i lehce nedbalý. Pokud byste ale radši první variantu, doporučujeme po mytí použít nějaké sérum či olej, které chrání proti teplu – my používáme olej Garnier Miraculous Oil. S vlasy se při zaplétání lépe pracuje, pokud jsou krásně hladké a jemné, takže určitě využijte i žehličku. Já před pletením použila žehličku Rowenta Respectissim Liss and Curl (SF7640), která je super v tom, že dbá na zdraví vlasů a tolik je neničí, jako jiné žehličky, tudíž vlastně zabijete dvě mouchy jednou ranou.

A nyní už konkrétně k rybímu copu, jak jsme jej vytvořily. Doufáme, že to z textu pochopíte, zkoušely jsme nafotit postup, ale připadalo nám, že to člověk spíš pochopí z textu, než z fotek – ani nám to z nich poté nebylo příliš jasné. 

1. Je tedy důležité rozdělit si vlasy na dvě části (jako když pletete cop, tak na tři).
2. Do každé ruky uchopte jednu část vlasů a nyní budete pomalu z vnější části vlasů ukazováčky nabírat malé pramínky (z první i druhé), přičemž je důležité, že vezmete-li malý pramínek z leva, přidáte ho k pramenu vpravo.
3. Poté zase opačně, vezmete-li malý pramínek zprava, přidáte ho k velkému prameni vlevo – a takto se vám vlastně ten předešlý přendaný pramínek překříží. Takhle pokračujte pořád dokola.
4. Na výsledný cop použijte gumičku neutrální barvy. Můžete použít i lak na vlasy.
Snad se vám s tímto návodem podaří rybí cop vykouzlit.


AnetNelly

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...