Jak na to: Elegantní plážové vlny

Dnešní článek bude opět ve znamení krásy. Zatím jsme tu měly účesy, ke kterým byla potřeba gumička, tentokrát tomu ale tak nebude. Ukážeme vám totiž jak si vytvořit krásné a elegantní vlny, lehké, jako od moře.
Elegantní a nadýchané vlasy se hodí vlastně kamkoliv, do školy, na párty nebo jen tak ven, když chcete, aby vám to skutečně slušelo. K tomuto účesu není potřeba žádných složitostí, stačí, když doma budete mít nějaký lak na vlasy, kulmu nebo žehličku – my použily žehličku Rowenta Respectissim Liss & Curl - SF7640 (tuto žehličku lze speciálně nastavit tak, aby vám vytvářela krásné vlny) a hřeben, nic víc skutečně potřebovat nebudete.

Než si budete tvořit účes, doporučujeme si vlasy umýt šampónem, nejlépe na objem, protože nadýchané vlny vypadají opravdu dobře a luxusně, přitom je to tak jednoduché. Tak a teď už k samotnému postupu „jak na to“.

1)    Nejdříve vlasy pečlivě rozčešte. Nyní vezměte všechny horní prameny a udělejte z nich malý copánek, ze kterého vytvoříte malého šneka na vrcholku hlavy – tyto vlasy nyní nebudete potřebovat. Zasponkujte, aby se vám nepletly.
2)    Vlasy nyní rozdělte na dvě poloviny, přičemž začněte z té strany, z které chcete – vždy však od těch nejvrchnějších pramenů. Pomalu je natáčejte na žehličku nebo kulmu. Nechte působit teplo asi 5-10 sekund a poté hotovou vlnku chyťte a zasponkujte, aby se během „vychladnutí“ nenarovnala. Tento postup opakujte po celé hlavě.
3)    Nyní následuje úprava vrchních vlasů. Ty zase rozpleťte, vezměte kulmu nebo žehličku a natáčejte vlasy směrem dozadu. Opět po natočení zasponkujte vlnku, aby si udržela svůj tvar.
4)    Po natočení a zasponkování poslední vlnky, vlasy lehce přestříkejte lakem na vlasy.
5)    Všechny zasponkované vlnky nechte pořádně vychladnout.
6)    Za cca 15 minut můžete vlny rozpustit, přičemž je jemně pročešte prsty – doporučuji hlavu sklonit dolů a lehce je prohrábnout – získáte tak skvělý objem.
7)    Nyní už jen stačí vlasy narovnat podle potřeby a opět řádně nalakovat.

TIP: Já osobně jsem takto lehkých a přirozených vln dosáhla až druhý den. Pro intenzivní efekt doporučuji dělat vlny těsně před odchodem na vámi zvolenou akci, pokud však chcete dosáhnout takto přirozených, jemných vlnek, které vypadají jako od moře, postup je stejný – pouze se efekt dostaví až druhý den po rozčesání vlasů hřebenem. Vlasy je samozřejmě důležité nakonec opět nalakovat.

Líbí se vám lehké plážové vlny?


5 komentářů:

  1. bože..tak to je nádhera! jenže moje vlasy si s vlnama prostě nerozumí, nikdy nevypadají, jak by měly :(

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý návod :) Určitě brzo vyzkouším, protože tvoje vlnky vypadají opravdu moc krásně.

    OdpovědětVymazat
  3. Nádhera!!

    http://nikakaworld.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...