Jak si udělat krásný drdol?



Zdravíme vás,

dnešní článek nebude tak úplně o kosmetice, vlastně nebude vůbec o kosmetice. Chtěly bychom ho věnovat účesům. Protože Vánoce jsou tady, jistě bude mít celá řada z vás příležitost zúčastnit se různých akcí a večírků. Z toho důvodu jsme se rozhodly ukázat vám, jaké účesy je možné si na takový večírek vytvořit. Všechny jsou jednoduché. Dnes bychom se rády zaměřily na drdoly.

Známe celou řadu způsobů, jak vytvořit krásné drdoly a dnes bychom vám rády představily dva. Nutno podotknout, že k jejich tvorbě nebudete potřebovat nic jiného, než pár gumiček, pinetek a také žehličku nebo kulmu.


Drdol č. 1)
Drdol číslo jedna se zepředu může zdát obyčejný a nudný, ovšem zezadu vypadá opravdu nádherně. A pokud se nechcete trápit vlasy, které vám neustále padají do obličeje, nebo vám překáží, je to skvělý tip na účes. Jak na to?


Nejprve vezmeme prameny okolo obličeje a na vrcholku hlavy, které natočíme lehce za pomocí žehličky. My jsme natáčely s žehličkou Rowenta Respectissim Liss & Curl (SF7640). Až vlasy natočíte, nechte úplně ty nejjemnější a nejmenší vlasy volně kolem obličeje. Ze zbytku uděláme culík - ani vysoký, ani nízký. Při vytváření culíku je důležité mít na paměti, že až budete přetahovat naposled gumičkou, umístěte ji při přetahování do poloviny vlasů – tudíž nepřetáhnete celý culík - musí se vám z vlasů vytvořit smyčka, ze které se pak roztáhnutím vlasů po stranách vytvoří ten velký oblouk, který nakonec zajistíme pinetkami, aby nám držel - můžete použít i lak na vlasy.


Drdol č. 2)
Druhý drdol je malinko pracnější, ale vzhledově pak skutečně vypadá, jako by vám ho udělal někdo ze salónu. 


V první řadě je potřeba vytvořit si pěšinku na jedné straně hlavy – proto vlasy kompletně učešte do stran, tak aby na druhé straně byla právě hladká pěšinka. Nyní vlasy, které máte nejkratší a u obličeje, natočte. My jsme opět místo kulmy použily žehličku od Rowenty, takže pokud nemáte kulmu, vlasy natočíte jednoduše i takto. Kromě předních vlasů natočte ještě pár pramenů na vrcholu hlavy (kvůli objemu). Až budete hotové, vezměte vlasy ze strany (dejte pozor na to, aby stále zůstaly na straně) a udělejte ohon, který bude posazený zhruba ve středu hlavy. Zbytek předních vlasů, které jste natáčely, nechte volně podél obličeje. Zagumičkujte a z vlasů v ohonu udělejte cop, který na konci též zagumičkujte. Nakonec stačí jen cop zamotat u hlavy okolo sebe do jednoduchého drdolu a zajistit pinetkami. Celý účes zafixujte lakem na vlasy.

Který drdol se vám líbí nejvíce?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...