Představujeme: Produkty z řady La Roche-Posay Lipikar



O značce La Roche-Posay vám tu příliš často nepíšeme, a proto jsem ráda, že vám tentokrát od ní mohu představit nějaké ty novinky. Jedná se hned o dva produkty, a sice tělové mléko a sprchový olej.


Začněme například u sprchového oleje La Roche-Posay Lipikar Huile de Bain. 200 ml tohoto produktu seženete v lékárnách. Řada Lipikar je obecně řada určena pro velmi suchou a citlivou pokožku jak dětí, tak i dospělých. Co se přímo týče tohoto oleje, tak mezi jeho vlastnosti patří fakt, že chrání pleť před vysušením vlivem mytí se v tvrdé vodě. Složení je obohaceno o bambucké máslo, které vytváří velmi jemnou emulzi, přičemž při mytí dodává pokožce lipdy, které jsou potřební pro obnovu kožní bariéry. Pokožka by měla být díky pravidelnému používání krásně zvláčněná a jemná.

Já osobně do koupele přidávám podle návodu tak 2-3 víčka. Pro děti se doporučuje méně 1-2. Olej krásně voní, pokožka je provoněná a hebká.


Druhým produktem je hydratační, výživné tělové mléko Lipikar Lait, který stejně jak olej, má obsah 200 ml. A jaký jsou vlastnosti? Je vhodný pro ty, kteří mají velmi suchou a podrážděnou pokožku. Vstřebává se okamžitě, vyživuje pokožku a dodává ji lipidy. Obsahuje speciální složení, které umožňuje vysoce účinnou a zároveň velmi příjemnou péči o pokožku těla i těch nejmenších - tedy kojenců a batolat. Z toho důvodu toto tělové mléko neobsahuje žádné parabeny.

Mezi aktivní látky obsažené v mléku, patří lipidy, které obnovují přirozený ochranný film pokožky, karitové máslo (10 %) a jemné steroly, které zabraňují podráždění a urychlují hojení. Díky těmto aktivním látkám je kožní bariéra pokožky obnovena a opět plní svou přirozenou ochrannou funkci. Pokožka je také vyživena a chráněna.


Skvělé je mléko používat například po holení, pokud vás nepříjemně štípou nohy nebo třeba trpíte na pupínky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...