Už jste slyšeli o ORALFLUX?

Přeji všem fajnový pracovní/školní týden,
dnešní článek bude tak trochu informativního rázu - a to proto, že jsem sama dospěla k této informaci, ráda bych se s Vámi o ní podělila. Jistě většina z vás pečuje o své zuby pravidelně a dobře - což znamená čištění zubů dvakrát denně, eventuelně nějaká zubní nit nebo ústní voda. Říká se, že ústní vody jsou k ničemu, někdo zase říká, že ničí bakterie. Tak jak to tedy je? Musím vám říct, že na tom něco pravdy je a něco není. Měla jsem možnost se zúčastnit jednoho školení, kde jsem se dozvěděla celou řadu informací o ústních vodách. A co jsem se dozvěděla?

Nebudu vám lhát, většina ústních vod je prostě jen marketingový trik. Třeba ústní voda Listerine je vysoce známá a je považována za jednu z TOP značek. Ano, značka sice TOP je, ale ústní voda už ne.  Proč? Protože správná ústní voda by měla likvidovat bakterie, čistit a posilovat sklovinu pomocí dvou látek: fluoridů a xylitol. Asi pro vás nebude velkým překapením, že 90% ústních vod Listerine tyto látky nemají, nebo ne v dostatečném množství. Listerine prostě a jednoduše funguje na bázi alkoholu. Je pravdou, že alkohol ničí bakterie, ale alkohol obsažený v ústní vodě už nerozliší, zda ničí ty špatné, nebo i ty dobré. Co z toho vyplývá? Že pokud ústní voda neobsahuje fluorid a xylitol a ještě k tomu je na bázi alkoholu, pak je to celé špatně a jsou to vyhozené peníze!

Nedávno však byla na trh uvedena nová značka ústních vod, zubních past a žvýkaček. Konkrétně se jedná o značku Oralflux, která právě již zmiňovaný fluorid obsahuje, a to rovnou ve vysokém množství (900 ppm), včetně xylitolu. Příště až budete vybírat svou ústní vodu, je nutné, aby obsahovala tyto dvě látky, jinak prostě vyhazujete peníze. Výhodou je, že například ústní vody Oralflux mají dávnovač o polovinu menší, což znamená, že vám vydrží jednoukrát tak déle, než například již zmiňovaný Listerine.

Já osobně jsem měla možnost vyzkoušet všechny ústní vody, včetně originální verze, dále tedy verzi Fresh pro svěží dech, Junior pro děti a také pro akutní případy Chlorhexidin verzi - ta je určená např. trpíte-li zánětem dásní nebo krvácením.

Co se dostupnosti týče, produkty seženete v lékárně, to z toho důvodu, že značka se nechce prezentovat na běžném trhu, jedná se totiž o produkt, který je opravdu kvalitní a jeho složení je pro zuby tím nejlepším. Investice jdou tedy do správných "surovin" místo všech možných regálů. A abych nezapomněla, Oralflux nabízí ještě zubní pasty - taktéž dvě verze pro dospělé a děti a žvýkačky, které vás cenově vyjdou podobně jako např. Orbitky, ale opět obsahují potřebné látky, které normální žvýkačky nemají.

P.S: Pokud jste si doposud po vypláchnutí ústní vodou dále vyplachovali ústa vodou z kohoutku, udělali jste jedno: ty potřebné látky pro vaše zuby a dásně jste vyplavily ven! Takže po použití ústní vody už neproplachovat klasickou vodou, ale nechat "působit" a chránit - samozřejmě jen pokud obsahuje xylitol a fluoridy ve správném množství. Co se ceny týče, opět je to srovnatelné např. s Listerinem (okolo 159,-Kč) s tím, že vám vydrží dvojnásobně déle :)

Máte zkušenost s ústní vodou ORALFLUX? Kterou ústní vodu používáte?




1 komentář:

  1. O takejto ústnej vode som ešte nepočula. Ústne vody používam z času na čas - skúšala som tuším jedine Odol, s tou som bola istý čas celkom spokojná, ale potom prišiel nový obal a tuším aj nové zloženie a už to nebolo ono. Nezvyknem si po ústnej vode ešte ústa vyplachovať obyčajnou vodou, je mi jasné, že potom to nemá žiaden účinok. Avšak po ústnej vode je mi nejako zle od žalúdka, aj po žuvačkách a to napriek tomu, že ich vlastne nejem ani nepijem, ale asi to bude zložením alebo ktovie čím.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...