Hledáte bodyguarda na zimu? Máme pro vás pár tipů!

Ahoj holky,
v dnešním článku bych Vám ráda dala pár tipů jak o svou pokožku pečovat během zimy, zároveň Vám povím jak o ní pečujeme my a jak o ní zase nepečujeme. Tak, není asi důležitý to příliš okecávat a jdeme na to!


Možná se může zdát, že pleť během zimy trpí o něco méně než v létě, ale není to pravda, i během zimy je pleť stejně tak vystavena nepříznivým podmínkám, jako je chlad, mráz, prudký vítr. Z tohoto důvodu je důležité o pleť řádně pečovat. Já osobně, což už možná víte, pokud náš blog čtete, o svou pleť pečuji řádně ať je léto, podzim, zima nebo jaro, prostě to neflákám. Nyní tedy už konkrétně k chladnějšímu období. V tomto období je důležité pleť žádně hydratovat, vyživovat, aby nebyla suchá, popraskaná a podrážděná.
Já osobně používám pravidelně micelární vodu Sensibio od Biodermy, která mou pleť řádně očistí a osvěží, používám ji jak na odličování, tak na očištění. Každé ráno a večer a někdy jednou během dne. Kromě použití správného krému je důležité dbát také na řádnou péči o tělo a rty. Začneme tedy těmy rty, já osobně jsem na balzámy na rty "vysazená" - v dobrém slova smyslu. Mám jich doma několik, nicméně na zimu je ideální například tyčinka na rty Atoderm nebo balzám na rty Atoderm.

Tyto dva produkty mají jedno společné: jsou určené na suché, popraskané rty, což je v zimě naprosto běžná záležitost. Kromě vysoce aktivních výživných složek obsahuje tyčinka i balzám bambucké máslo a avokádový olej. Já osobně mám o něco raději tyčinky než balzámy, ale třeba tento od Biodermy si nemohu vynachválit. Často se mi stává, že mě produkty na rty díky své parfemaci brzy omrzí, nicméně u tohoto se to nestalo, je totiž bez parfemace a poměrně dlouho vydrží. Osobně si myslím, že je super, že si můžete vybrat, zda chcete vyzkoušet balzám nebo tyčinku, já mám ráda oboje, takže používám oba produkty.

Péče o rty je ale jen začátek, v zimě je důležité dbát také na péči o pleť, která dostává asi nejvíce zabrat. Nejen že ji během zimy v chladu, potkává mráz, prudký vítr, ale třeba i sluneční paprsky. Z tohoto důvodu mohu doporučit výživný krém - opět z řady Atoderm, který se jmenuje Nutritive.


Krém Nutritive je obvzlášť velmi dobrý do chladného počasí, protože zejména suchou pokožku pak tyto vlivy pořádně štípou. Atoderm Nutritive je výživný a zklidňující krém na suchou pokožku tváře. Obsahuje aktivní látky, bambucké máslo i extrakt z avokáda, který má regenerační a zklidňující vlatnosti. Součástí krému jsou i hydratační látky - vaselina a glycerin. Každopádně je super, že Bioderma výrobky neobsahují žádné parfémy, dráždivé látky a jsou hypoalergenní. Tento krém můžete používat pro každodenní péči. Jeho velkým plusem je i patent D.A.F., který účinně zvyšuje práh tolerance pokožky.

Musím říct, že jsem velkým fandou zimních krémů, protože opravdu v zimě pokožku obličeje trpí - je to vlastně takřka jediná část našeho těla, kterou vystavujeme mrazu neustále když jsme venku a zakrýt ji nemůžeme, takže bych určitě doporučila pokožku chránit tímto nebo podobným krémem.

A v poslední řadě bych vám chtěla také říci pár slov o zvláčňujícím tělovém mléku Atoderm Intensive, který se opět hodí pro velmi suchou a atopickou pokožku. V zimě sice tělo mrazu nevystavujeme - alespoň ne holou kůži, ale i přesto je určitě dobré ji správně vyživovat a hydratovat. Toto tělové mléko jsem používala vlastně pokaždé, co jsem zaznamenala suchost pokožky nebo po holení takové to nepříjemné štípání a za pár chvil, jakobyste mávli kouzelnou hůlkou - vše bylo pryč! Je úžasný a může ho používat celá rodina, ti nejmenší, děti i dospělí. Nejsou do něj přidávány žádné parfemace, takže nehrozí, že by vás používání mléka vlivem násilné vůně za chvíli omrzelo. Stejně jako předchozí produkty z řady Atoderm, ani tento neobsahuje žádné konzervační látky, parabeny atd.

Na zimu určitě ideální dárek pro každého, kdo trpí nepříjemným svěděním, ekzémem, suchou pokožkou a nebo třeba i jen problémy po holení. S tím vším si řada Atoderm dokáže skvěle a rychle poradit a ještě zdravě díky svému složení.

Znáte řadu Atoderm? Máte nějaký produkt doma? Jak jste s ním spokojené? :-)

2 komentáře:

  1. Biodermu mám moc ráda, jejich micelárka je moje stálice. Jejich tělové mléko mi taky moc vyhovuje, i krémy mám ráda. Jen na balzámy na rty si moc nepotrpím, ty si kupuji spíš obyčejné.

    Maru UltimateChic

    OdpovědětVymazat
  2. Tu tycinku na rty mam uz nekolikatou a musim rict, ze lepsi jsem nikdy nemela :)

    xxx

    Cury in the City
    Instagram

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...