Opalovací a poopalovací postřehy 2016


Ahojte holky,
v dnešním článku bych se ráda věnovala několika postřehům, které jsem letošní léto nasbírala z hlediska opalování a poopalování, je jasné, že vy na to můžete mít jiný názor, protože každá pokožka je jiná, ale tohle jsou moje postřehy a věřím, že se v některých zhlídnete, jdeme na to!

- Většina suchých olejů na opalování znamená i přes slovo suchý to, že budete prostě mastný, zpotíte se, a celé to z vás poteče, nebo bohatě stačí to, že na vás praží slunce, bohužel.

- Slovo "voděodolné" znamená dle mé sestry lékárnice to, že je v laboratořích na mini kousku "kůže" nanesena obří vrstva a následně lehce postříkána vodou. V reálu, když jdete do bazénu nebo moře to znamená to, že se můžete jít znova namazat.

- Další postřeh navazuje na ten předchozí. Pokud se nechcete spálit a patříte mezi ty, co jim pár dnů trvá, než se opálí, mažte se pořád. Jakmile se zpotíte, jakmile jdete do bazénu nebo do moře, prostě pořád, klidně desetkrát denně!

- Chystáte-li se na dovču na Jih nebo prostě někam, kde to sluníčko skutečně pálí, zapomeňte na faktor nižší než 30, a i přes tu slavnou třicítku se dá perfektně spálit!

- Mezi faktorem 30 a faktorem 50 je pouze 2 % rozdíl, tudíž je jedno, který si pořídíte, z hlediska vašeho zdraví a ochrany kůže vzhledem k tomuto faktu, doporučuji ochranu č. 50+, která vás ochrání na 98 % při použití správného množství, kdežto SPF 30 chrání 96 % vašeho těla. Moc velký rozdíl to tedy není, takže příště berte tu silnější.

- Většina urychlovačů opálení příliš nefunguje, to, že je opálení výraznější se vám zdá díky betakarotenu, který ale umí taky bezvadně zašpinit oblečení, takže pozor!

- Kolik opalovacího produktu byste měla během dovolené spotřebovat? Uvedeme si příklad, jedna čtyřčlenná rodina by během víkendu měla spotřebovat jednu lahvičku (např. Bioderma) s tím, že sluníčko nesmí příliš pálit a půjdete na něj jen třeba ve večerních či ranních hodinách. Dle mých zkušeností, kdy jsem na dovolené měla 7 balení (4 oleje, 1 fluid, 1 mléko, x vzorečků mléka), jsem poslední den uvažovala, že si koupím další, že to prostě nestačí a víte co? I přesto jsem byla šíleně spálená, takže na dovču doporučuji, pokud vás jede 4-5, alespoň 7-8 balení a pokud možno s co nejvyšší ochranou.

- Fáma "pokud se budu mazat opalovacím krémem, ta se neopálím", je vyvrácena. Sama jsem jela na dovču jako sýr, ale totálně a během týdne jsem se stihla i přes používání obrovského množství opalovacích produktů, krásně opálit. Člověk se opaluje pořád, opalovací přípravky pouze brání proti tomu, aby se pokožka spalovala a předčasně stárla, ale opalování zabránit nejde, vzhledem k tomu, že při opalování se vytváří melanin, a to kdykoliv, kdy vleze na sluníčko bez ohledu na to, zda jste nebo nejste namazaný!

- I přesto, že jsem doposud milovala opalovací oleje, je prostě začínám nemít příliš v oblibě - viz předchozí postřeh, mléka se vstřebají, nikde po vás netečou a hlavně ta voděodolná mi přijde, že se nesmyjí tak rychle jako olej.

- Opalovací produkty nemusíte kupovat drahé, pokud to má ochranu proti UVB a UVA, můžete nakoupit klidně v drogérce, já ovšem nejraději používám produkty od Biodermy.

- Péče po opalování je základ, a to zejména tehdy, pokud se spálíte nebo chcete, aby vám čokoládová barva vydržela déle, nebo prostě pokud jen chcete, aby se vaše pleť z toho náporu sluníčka vzpamatovala, takže povinně každý večer po slunění a pořádnou vrstvu celého těla, včetně obličeje!

A jaké jsou vaše opalovací a poopalovací postřehy?

1 komentář:

  1. Ja sa natieram opaľovacím krémom vždy, keď sa idem opaľovať alebo len plávať pod holým nebom, tie hlúposti, ktoré niektoré múdre slečny tvrdia, že sa s opaľovacím krémom neopália sú podľa mňa somarina, sama na sebe to mám vyskúšané že to tak nie je a aj keď máme každá iný typ kože a iný fototyp, opaľovacie krémy sú predsa na opaľovanie a nie proti opaľovaniu. A presne ja ani na Slovensku nepoužívam nižší faktor ako 30 a opálim sa parádne. Tie suché oleje, máš pravdu, tiež som na to prišla.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...