Doporučuji: Krásná tvář od Scotta Barnese

V dnešní době se doslova roztrhl pytel s různými youtube videi, kde vás talentované slečny učí, jak se líčit nebo vám přímo ukazují, jakým způsobem si můžete vytvořit odlišné styly líčení. Ne vždycky je ale internet k dispozici a možná právě proto vznikla úžasní kniha Krásná tvář od Scotta Barnese, kterou bych vám chtěla dnes představit a zároveň i doporučit.



Krásná tvář

Ptáte se, co v knize všechno najdete? Stručná odpověď by zněla - všechno! Já nebudu ale stručná a napíšu vám vše, co v ní můžete nalézt. Od úvodu, kde se vám Scott představí až po jednotlivé proměny slavných osobností. Já si velmi cením toho, že v knize jsou ukázány celebrity bez make-upu (a skutečně bez něho, protože vážně nevypadají zrovna dvakrát krásně) a samozřejmě poté po proměně. V knize samozřejmě k jednotlivým proměnám naleznete fotografie postupu líčení i jaké produkty jsou vhodné použít. Následují vždy tipy kosmetiky. Zde mě překvapilo, že Scott v knize popisuje produkty jako je Maybelline, Rimmel apod. a nejsou to jen značky jako je MAC, Dior nebo BB - ty se samozřejmě řadí mezi ty dražší. Mně osobně velmi potěšil detailní popis líčení a hlavně to, že v knize jsou i popisovány chyby v líčení. Věděly jste například, že na obličej, abyste ho skutečně dobře vystínovaly, potřebujete nejméně 4 různé barvy make-upů nebo korektorů? Zní to možná strašidelně, ale skutečně tomu tak je.


Knížka má krásný lesklý přebal, na úvodní fotografii určitě všichni poznáte zpěvačku Jennifer Lopez (nedala jsem celou fotografii knihy, jelikož byla fotka dost nekvalitní :/), ale uvnitř samotné knizy najdete mnohem více známých tváří. Třeba topmodelku Irinu Shayk.Co mě ale zklamalo? Výsledné fotografie, kde jsou tváře nalíčené, byly finišovány hodně velkou retuší (naštěstí ne všechny), takže je konečný výsledek vlastně trochu zkreslený. I přesto se ale kniha hodí pokud nechcete utrácet peníze za drahé kurzy líčení. Myslím si, že Krásná tvář k tomu, abyste se naučily profesionálně ličít sebe i své okolí, rozhodně postačí. Plus abych nezapomněla, jsou zde popisovány i tipy na líčení a také reakce samotných modelek na jejich proměny. Já knížku často používám při líčení a jsem s ní velmi spokojená. :-) Koneckonců na fotografiích je přesně ukázáno, kam máte korektor, make-up, stíny atd. použít. Je tedy skoro nulová šance, že byste s líčením s pomocí této knihy šláply vedle. :-)


Kde ji seženete?

A samozřejmě nechybí ani otázka za kolik?! Knihu seženete nejlevněji zhruba za 200,- Kč na internetu (do toho však nepočítám poštovné), jinak v klasickém knihkupectví vás vyjde celkem draho (asi okolo 400,- Kč +-). Pořád je to ale levnější než osobní kurz.

Za mě moc doporučuji a ptám se, máte doma někdo také tuto knížku? Láká vás její koupě? Jinak pokud vás ještě bude zajímat něco ohledně jejího obsahu, otázky ráda zodpovím.:-)


Přeji krásný večer

AnetNelly

3 komentáře:

  1. Musím říct, že je spousta mnohem povedenějších knížek o líčení než zrovna tato :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  2. túto presne mám, prelistovala som ich niekoľk, ale všetky ostatné sú väčšinou o tom, aké produkty na líčenie existujú a ako ich používať, čo je asi pre ozajstných začiatočníkov. preto ma táto zaujala zo všetkých najviac, aj napriek retuši. ale musím uznať, že fotografie sú krásne a povedzme, že tie výsledné sú "umelecké" :)

    OdpovědětVymazat
  3. zrovna koukám po dárku pro kamarádku, která tápe v líčení a já nejsem vždy po ruce, tohle vypadá nadějně :-)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...