Lip Balms/Butter - který je nejlepší?

Nedávno jsem zjistila, že doma vlastníme celkem širokou škálu balzámů/másel na rty. Stačí, aby se člověku líbila krabička a hned má tendenci si daný výrobek koupit (a i to přesto, že už jich má doma "milion"). Nikdy jsem se přesně nezaměřovala na to, zda jich doma máme hodně nebo málo, ale jak  je poslední dobou venku ošklivé počasí, bez balzámu na rty se já prostě neobejdu. No a pak to přišlo - došlo mi, že jich doma mám více, než potřebuju, a tím jsem vlastně začala také jednotlivé balzámy porovnávat. Překvapilo mě, že skutečně - jeden lepší, jeden horší, jeden hydratuje více, druhý méně. Myslím si, že se skutečně vyplatí investovat do trošku dražšího balzámu, protože ty levnější, ačkoliv můžete být třeba jiného názoru, podle mě tolik nehydratují.

No, nicméně jsem se rozhodla takový přehled, který je lepší a který horší rozebrat dopodrobna a pokud náhodou v tomto článku narazíte na nějaký, který vlastníte taky, budu ráda, když mi napíšete, jaké zkušenosti s ním máte naopak vy. :-)

Balzámy na rty

The Body Shop Lip Butter/Balm

Tyto tři malé zázraky jsem koupila před pár měsicí v Anglii v obchodě The Body Shop (pokud byste ho chtěly navštívit, tak v Praze - Palladium). V obchodě měli tolik úžasných věcí, že jsem tenkrát skutečně váhala, co si mám koupit. Na tyto balzámy/másla na rty měli ale zrovna nějakou akci, tak jsem neváhala a zakoupila si hned tři. Nejsem si teď přesně jistá cenou, ale mám pocit, že jsem každý kupovala za zhruba 2 libry, normálně je ale zakoupíte zhruba za cenu okolo 100,- Kč, míň to asi bohužel nebude. Já osobně jsem ale moc ráda, že jsem do nich investovala.


The Body Shop - Cocount Lip Butter: První kokosový voní fakt nádherně, člověk má doslova chuť ho sníst. Je husté bílé konzistence. Používám ho místo rtěnky, protože jak je hustě bílý, dokáže na rty skutečně hodně zesvětlit, tudíž vytvoří efekt světle růžové rtěnky s tím rozdílem, že ještě úžasně hydratuje. Na rtech vydrží dlouho a celkově vytváří strašně příjemný pocit. Hydratační schopnost je zde úžasná. Ze všech balzámů je tento právě mým nejoblíbenějším, takže mu dávám rozhodně 100%. A i když se kelímek může zdát malý, tak není, protože na rty stačí skutečně opravdu málo, tudíž i dlouho vydrží.

The Body Shop - Mango Lip Butter: Tento jsem používala jen krátce, poté jsem ho přenechala mamce, ale stejně jako kokosový, také tento krásně hydratuje a vytváří příjemný pocit na rtech. Krásně voní, takže opět bych ho nejradši snědla. Má lehce oranžovou až takovou do lososova barvičku, která na rtech vytváří lehké zabarvení.

The Body Shop - Born Lippy Strawberry: O tomto jediném zatím nemůžu nic moc říct, jelikož mám všechny balzámy a másla otevřené, tak tento si nechávám pořad na horší časy v úschovně. Měla jsem ale v obchodě možnost ho použít a jeho jahodová vůně skutečně nááádherně voní, jako cukrové lízátko. Mám takový dojem, že i tento balzám rty jemně zbarví do červena až růžová. :-)




POKUD CHCETE VIDĚT VÍCE - KLIK NA CELÝ ČLÁNEK!!

Labello Lip Balm & Balea Lip Balm


Labello Fruity Shine Cherry:  Tento balzám je asi unikátní v tom, že obsahuje třpytivé pigmenty, takže si myslím, že je klidně vhodné ho použít i místo lesku na rty. Krásně voní po višních, dobře hydratuje a rty zabarví do sytě červené barvy, takže opět, pokud vám nevyhovují rtěnky, myslím si, že tento určitě postačí - nevydrží tak dlouho, jak bych chtěla, ale jinak jsem s ním v celku spokojená. Moc ho ale nepoužívám na rozdíl od těch předešlých, protože já nejsem zastánkyně natolik červených rtů :) Do studeného počasí je ale určitě skvělým pomocníkem. V obchodě ho seženete okolo 48,- Kč.

Balea Sensitive: Jediný balzám na rty, ze kterého mám takové smíšené pocity. Slibuje, že odstraní popraskání rtů a vysoce hydratuje, ale já toto prostě nějak nezaznamenala. Připadá mi, že si namažu jen nějakou bezbarvou vrstvu na rty a tím to končí. Do rtů se špatně vsakuje a hydratační schopnost není tak vysoká. Koneckonců to se za cenu 19,- Kč asi dá čekat. Kladem tohoto balzámu ale určitě je nenásilný vzhled a také krásná vůně (připomíná mi vanilkový puding, ačkoliv není takto parfémovaný). Za mě tedy ne moc velká spokojenost, ale opět - pokud po ruce nemá člověk nic jiného, tak asi v nejhorším případě postačí.


Avon Care Rich Moisture & Balea Splashy Watermelon


Avon Care Rich Moisture: Tento balzám je vhodný především do zimních mrazíků. Vysoce hydratuje, krásně voní po melounu, a pokud nemáte rádi balzámy, které zabarvují, tak tento je nejvhodnější, protože nebarví vůbec, ačkoliv je takový lehce průhledně bílý. S tímto jsem moc spokojená, ale šetřím si ho na kruté mrazíky. :) Mám pocit, že ho lze v Avonu koupit kolem 59,- Kč. Dlouho vydrží, ale jediné, co mi prostě vadí, je jakým stylem musím balzám z kelímku "dolovat", pak se balzám usazuje za nehty, jelikož jinak totiž vzít nejde a to je pro mě mínus.

Balea Young Splashy Watermelon: Druhý melounový, který je zhruba stejně tak dobrý jako ten od Avonu, na rtech vytváří celkem vysoký lesk a krásně voní. I dobře hydratuje. Nevím proč, ale mně přijde, že se spíše hodí ho používat do letního období, nějak mi teď jeho používání prostě nesedí (nevím jestli je to tím, že se blíží Vánoce :D). V DM ho můžete zakoupit za 30,- Kč. Jeho velkým plusem je, že ačkoliv je malý, skutečně hodně dlouho vydrží, mně přijde, že ho vůbec neubývá a navíc má krásné balení.


 Konzistence krémových balzámů

Jak jde vidět, krémová másla na rty od The Body Shop jsou nejvíce husté, tudíž dokáží i nejvíce hydratovat. Způsobují ale zabarvení rtů (samozřejmě jen dočasné), (já to třeba ocením), což ale některým může naopak vadit.



Výsledek na rtech

Můžete si všimnout, že skutečně ty balzámy, které jsou hustší a mají i větší hydratační schopnost způsobují zabarvení rtů. Mně se nejvíce líbí odstín právě při použití The Body Shop - Cocount Butter, který lze používat místo rtěnky.


1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...