Teď frčí: Ombré Hair - jaké máte zkušenosti?

Přeji všem krásný pondělní večer,
omlouváme se, že tu teď pár dní nic nepřibylo, nebyl to záměr, ba dokonce by se dalo říct, že jsme se lehce cítily provinile, ale to se nedá nic dělat. Důvodem je, že jsme maturovaly, tak jsme se poslední den neustále jen učily. Dobrá zpráva však je, že se naše píle a práce vyplatila a odmaturovaly jsme s jedničkami a dvojkou :-)
A teď už k dnešnímu článku. Jak jistě víte, drogérie zasáhla módní novinka jménem Ombre Hair. Konkrétně se tímto skvělým trendem začala zabývat například kosmetická značka L´Oréal Paris, která přišla na trh se čtyřmi různými typy "ombré hair". V České republice jsou však k dostání pouze ve třech variantách. A my máme doma všechny tři. Říkáte si možná, je to fajn, já bych mohla vyzkoušet tu pro blondýnky, sestra pro brunetky, ale musím na jednu stranu říct, že mám strach, přeci jen už nějakou dobu si nechávám dělat pouze blond melíry a věřím, že by to na mně příliš vidět nebylo, na sestře ano, ale stejně. Ještě tedy něco o těchto (ač krásných) barvách.




V čem vlastně spočívá to kouzlo? Jedná se o to, že horní polovina či 3/4 vlasů zůstává tmavá a spodní část je výrazně zesvětlená. Já osobně musím říct, že jsem tímto trendem naprosto unešená. Největším plusem těchto barev je, že vy si určujete, jak bude přechod výrazný. Chcete-li výraznou změnu, jednoduše necháte působit déle a chcete-li změnu drobnou nebo nepatrnou, jednoduše necháte působit jen krátký čas. V obchodě můžete ombré barvy sehnat pod názvem Préférence Wild Ombrés od již zmíněného L´Oréálu, ale někde jsem dokonce četla, že se výrobou těchto barev začala zabývat i značka Syoss.  Nevím jak vy, ale já osobně jsem přesvědčená, že mnohem lépe vypadají ombre barvy na sestříhaných nebo kratších vlasech, ovšem asi hodně záleží na účesu. My se ségrou máme obě vlasy hodně dlouhé (delší jak po pas), možná i to je důvod, proč se trochu bojíme - bude nám to vůbec slušet?
Mým osobním názorem je, že ombre hair vypadají neskutečně sexy na kudrnatých vlasech, na druhou stranu naprosto šílím i když je mají holky, které mají vlasy např. jen po ramena, takže asi záleží na každém z nás.

A co vlastně obsahuje taková krabička, když se vám dostane pod ruku?
1) Profesionální karáček
2) Zesvětlující prášek
3) Oxidační činidlo a aplikátor
4) Zesvětlující krém
5) Závěrečná báze
6) Rukavice


Tajemství přípravy této zázračné barvy tkví v tom, že jednoduše smícháte všechny tyto přísady a poté aplikujete na vlasy podle toho, jak moc chcete, aby byl přechod výrazný - určujete si i délku, po které budou vlasy zesvětleny. Já doporučuji nejdříve nanášet na konce, nechat působit pár minut a až poté dát barvu i výše (tedy na zbytek vlasů) a nechat působit např. trojnásobně déle. Na návodu stojí, že se barva může nechat působit 25-45 minut, ale opět říkám, že záleží jen na vás, jak moc chcete mít ombré přechod výrazný. Po celém barvení vlasů vás čeká samozřejmě mytí se závěrečnou péčí a potom klasická úprava.

Ombré hair může mít skutečně každý, máte-li krátké vlasy na ramena, pod ramena, nebo třeba až po prsa? Hodí se skutečně na všechny vlasy, jen jak říkám, nesmíte nic pokazit.
A co jsem se tak koukala na internetu, doporučená cena je 199,-Kč, což mi nepřijde příliš moc. Samozřejmě by bylo lepší, kdybychom vám názorně barvení i celý výsledek ukázaly, ale to chce ještě pár dnů přemlouvání se, ale pokud se tak stane, určitě vám to zdokumentujeme.

Nezapomeňte mi však napsat, zda máte s ombre hair zkušenosti, zda jste už použily tyto barvy a jaký je výsledek? Jste spokojené a zkusíte to znovu? Neváhejte mi napsat, ať se třeba také rozhoupeme :-)


3 komentáře:

  1. dopadlo to nejako takto: http://beawesome-girl.blogspot.sk/2013/05/wild-ombre-by-loreal.html
    ale už som si zvykla a okoliu sa to páči aj také :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ombré se mi vyhlo, tento trend mě nějak neoslovil, ale líbí se mi to :-)
    Just be yourself by Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Mám také..ale od kadeřnice takže nevím jaký přípravek použila. ale jsem s tím nadměrně spokojená. Rozhodně mě to okouzlilo :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...