Zaměřeno na: Laky na nehty PART ONE

Přeji  všem krásné nedělní odpoledne,
protože nechceme, aby náš blog zaostával, přicházíme s dalším článkem, konkrétně testováním další kosmetiky. Protože v poslední době si dost lakuji nehty (ještě donedávna my všech mých xx laků leželo v šuplíku), rozhodla jsem se s vámi podělit o svůj názor, které laky stojí za to si  koupit a které by měli raději zůstat na pultech v obchodech. Vždycky vezmu pár laků, jako dnes tři a postupně vám je představím. Samozřejmě to budou takové, se kterými jsem se v poslední době lakovala, aby bylo moje "testování" objektivní. A v dnešním článku se podíváme na dva laky značky Avon a na jeden lak značky Gabriella Salvete, jak si vedly?




• AVON: Speed Dry 30´s odstín mambo melon
První lak na nehty, který jsem se pro vás rozhodla otestovat, respektive jsem se s ním nedávno lakovala, je právě tento od Avonu. Tato kolekce laků navíc obsahuje částečky sopečné horniny, které nehty zpevní, posílí a dodají jim lesk - potvrzeno! Z názvu můžete poznat, že předností laku by mělo být, že schne za 30 vteřin. Popravdě, když jsem si tohle přečetla, napadla mě jediná věc "no jasně, to určitě". Jenže po nanesení laku jsem byla opravdu mile překvapena, protože lak skutečně!!! takto rychle schne. Já totiž vždycky, když si lakuju nehty, si to pak šikovně někde setřu a z pár minutového lakování je nakonec hodina. A proto se mi na tomto laku (a tedy i všech ostatních z kolekce Speed Dry) líbí, že opravdu rychle schnou a nemusíte se bát, že by vám lak schnul dobrých 20 minut. Když jsem se tímto lakem nalakovala, byla jsem nadšená. Barvička je poměrně dost pigmentovaná, rychle zasychá a výsledek je, no jednoduše okouzlující. Když ho nakloníte lehce proti světlu, působí matně, což na nehtech pak je minimálně vidět a to mě osobně třeba vyhovuje. Musím říct, že tento lak jsem na nehtech měla asi 3-4 dny, a to z toho důvodu, že pak už se začal loupat. Nemohu ale říct, že by to bylo špatným lakem. Já osobně jsem se poučila z toho, že člověk by si nikdy neměl lakovat nehty  před ním, než je lehce opiluje a zbaví všech olejů a mastnoty (např. odlakovačem) - a protože tohle jsem před lakováním neudělala, je možné, že proto se začal na okrajích nehtů mírně loupat. Jinak si ale myslím, že je skvělý a určitě doporučuji si ho pořídit, nebo jinou barvičku z této kolekce od Avonu.
SHRNUTÍ 80% : + rychle schnutí + krásná barva + přijatelná cena 119,-Kč (záleží na katalogu a kampani)
                              - nízká výdrž? Pokud s nimi máte nějaké zkušenosti, dejte mi vědět! :)

• AVON: Nailwear pro+
Druhý lak, který vám chci představit, je taktéž od Avonu. Pochází z kolekce Nailwear pro+, která dělí své laky podle toho, jaký vytváří efekt. Já osobně mám lak v odstínu Coral Reef, což je lak, který se řadí do skupiny lesklých odstínů. Tato kolekce však zahrnuje i laky, které jsou perleťové nebo brokátové (wow!). A protože jsem tu od toho, abych vám řekla, zda stojí za to si lak koupit, nebo ne, jde se na to. Když jsem se s lakem lakovala, říkala jsem si, že zřejmě potrvá, než zaschne (není to speed dry), ale byla jsem mile překvapena. Nejen že barva je krásně sytá (nanášela jsem dvě vrstvy a stačí), ale také poměrně rychle schne a slibovaný lesk můžu jedině potvrdit. Osobně si myslím, že tato barvička je vhodná na léto a krom svého názvu Coral Reef, bych mu možná ještě přiřadila název "Water Melon". Tento lak mám na nehtech právě teď, tedy jeden den a zatím jsem naprosto spokojená. Nemusela jsem ho znovu přelakovat a ani na jediném místě není oprýskaný, takže pokud měla říct, zda stojí za to si ho koupit, tak určitě ano!
SHRNUTÍ 95%: + krásná barva + poměrně rychle schne + splňuje slib lesku + vydrží
                           - pro někoho nemusí být přijatelná cena 129,-Kč/kus


• GABRIELLA SALVETE: Mini lak na nehty - odstín 06
Víte vy vůbec, že barva tohoto laku, je považována za nejžhavější barvu letošního roku? Ano je to tak, řekla bych, že odstín mentolové, smaragdové a jiné zelené, vám letošní léto nemůže ublížit, protože prostě frčí. Od sestry jsem k svátku dostala ještě jeden lak, ale z Avonu v podobném odstínu - ještě není vyzkoušený, teprve se na něj chystám, ale protože tento už byl otevřený, zkusila jsem ho a musím říct, že jsem nebyla příliš mile překvapena. Proč? Abych začala od začátku. Lak se nanáší dobře. Co se schnutí týče, vcelku to trvá a jsou nutné dvě vrstvy. Dále bych chtěla laku vytknout jeho výdrž. Opět musím tedy říct, že jsem si předtím nehty nepilovala ani neodmastila, ale to, jak rychle se začal loupat, bylo šílené. A ne tak, že by se jen na pár místech oprýskal, tento lak jste si mohli z prstu sloupnout celý jako samolepku, což se mi opravdu nelíbí. Takže pokud si chcete pořídit lak na nehty v nejžhavějším odstínu tohoto roku, od Gabriella Salvete raději nekupujte a zkuste jinou značku.
SHRNUTÍ: 50%: + cool barva + nízká cena
                            - nízká výdrž, pomalé schnutí


Máte nějaké zkušenosti s těmito laky na nehty? Který lak otestujeme příště? Plus k těmto nezapomeňte přičíst ty od Coloramy ve starším článku :)

3 komentáře:

  1. Plno stejných laků mám také. Nejraději mám od essence nebo maybelline.

    OdpovědětVymazat
  2. Já ty laky od Avonu nikdy nekupuju za plnou pálku 120 korun. Vždycky je beru za těch 89 a jsem s nimi na pár slabších jedinců nesmírně spokojená.

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle laky od Avonu miluju, mám asi 8 odstínů a zrovna s Coral reef jsem naprosto spokojená!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...