Parfémový speciál aneb čím se vlastně voníme!

Hezkou sobotu,
dnes přicházím s možná netradičním článkem, resp. dlouho jsem přemýšlela o tom, zda by pro vás bylo či nebylo zajímavé udělat článek o tom, jaké parfémy vlastně používáme a nepoužíváme. Nakonec jsem si řekla, že by to pro někoho mohlo být inspirativní. Je jasné, že každému voní něco jiného, ale třeba jste už dlouho chtěli zkusit nějakou skvělou vůni a nevíte, zda vůbec "voní". Tak třeba ji tu najdete a zjistíte, že u nás boduje, či nikoliv.
Na začátek bych chtěla říct, že jsme vcelku posedlé parfémy a vůněmi. Kdybychom mohly, myslím, že bychom neustále dokola kupovaly jen parfémy a vůně. To je ale samozřejmě nemožné. Zrovna nedávno jsme zjistily, že těch parfémů máme tolik, že je nutné trochu stopnout a parfémy si na nějaký čas přestat kupovat. Je tedy fakt, že k dnešnímu dni těch parfémů není zas tolik, protože aby se vůbec dopoužívaly a nezkazily, vzala jsem si od Avonu "Spotlight" ke svému příteli, abych ho také využila. No a ty ostatní máme doma a prakticky se s nimi voníme "i na spaní". A nyní tedy k samotnému článku. Takže, které parfémy máme na naší poličce?


••• Beyoncé - Heat & Beyoncé - Pulse
První dvojku, kterou vám dnes chci představit, jsou parfémy od zpěvačky Beyoncé. Abych byla upřímná, Heat jsem dostala k Vánocům já a Pulse jsme si se ségrou nechaly poslat společně. Parfém Heat jsem kdysi uviděla v reklamně a zamilovala si ho starší sestra, která řekla, že by ho chtěla k Vánocům, tak jsme jí 30 ml koupily. "Problém" nastal tehdy, když jsem zjistila, že tenhle parfém je vážně d-o-k-o-n-a-l-ý. Myslím, že je se jedná o opravdu smyslnou vůni, takovou netradiční, která vyloženě srší sex-appealem. Přesvědčila jsem se o tom, když jsem kdysi zalehla ke svému příteli "čerstvě navoněná" a řekl mi "Mmm, ty tak krásně voníš". No holky, komu to neudělá radost že? Takže parfém jsem si minulý rok přála k Vánocům a dostala jsem 100 ml. Je červenec a zbývá mi víc než půlka. Radost jsem měla, když jsem si přečetla, že životnost parfému je 3 roky, tudíž ho nemusím rychle spotřebovat. Jedno ale vím jistě - až ho dopoužívám, bude mi šíleně smutno a pořídím si ho asi znovu. Koneckonců pokud nevíte, jak parfém voní, hodnotím ho jako orientální a smyslnou vůni s krásným flakonkem. Můžete si ho zkusit např. v DM nebo Rossmannu, kde vás nechají přičichnout. A pokud váháte s jeho koupí, neváhejte, zamilujete si ho.
Do dvojice jsem zde přidala zmíněný Beyoncé Pulse. Kdysi jsem si k němu čuchala v DM, jak vidíte na fotce, už tam máme opravdu pár ml, které díky zvláštnímu flakonku nejsou ani vidět. Když jsem ho v obchodě vyzkoušela, byla jsem opět omámená, jak krásně voní. Takže jsme si ho se ségrou do roka pořídily. Jenže když mi přišel domů, zjistila jsem, že mi nějak přestal vonět, tudíž jsem byla zklamaná. Naštěstí ségra se s ním voní o 106, tudíž nepřijde na zmar. Parfém voní zajímavě, má krásný design, ale mě prostě nějakým způsobem připomíná nějaké mýdlo s pracím práškem a ještě něčím. Nemůžu ale říct, že smrdí, to rozhodně ne, když mi ještě před několika měsíci voněl. Teď už ale ne, každopádně co vím, tak je o něj obrovský zájem, a proto bych vám ještě ráda řekla, že tento parfém máme doma ještě jeden, zcela nový, zabalený - 50 ml a nehodláme ho otvírat. Kdyby měl někdo zájem, kontaktujte do komentářů.
Osobně jsem si navíc zkoušela v DM i sestry tohoto parfému, tedy Beyoncé Pulse NYC - což voní vážně nádherně, až mi přijde, že to s ojedinělým Pulse nemá moc společného. A druhou sestru - Pulse Summer Edition, která voní podle mě docela podobně. Takže z těchto tří sester mohu asi doporučit nejvíce Pulse NYC.


••• Christina Aguilera - Secret Potion & Avon - Pretty Fabulous
Stejně jako parfémy od zpěvačky Beyoncé (všechny), voní nádherně i ty od Christiny Aguilery. Ačkoliv jsme v současné době unešené z její novinky Red Sin, myslím si, že omámit vás může i By Night nebo klasika Christina Aguilera. My máme doma od Christiny "Secret Potion". Vůni, která má roztomilý flakonek s narůžovělým parfémem a medailonkem. Když bych měla tento parfém zhodnotit, řekla bych, že ze všech, které Christina má a které si pamatuji, jak voní - asi pět, bych tento dala tak na 4 místo. Říkáte si, proč, když jsme si ho pořídily? Naskytla se nám možnost mít tento parfém, a tak jsme po něm jednoduše šáhly a už jsme moc neřešily, jak vlastně voní. Když přišel domů, vůně nás překvapila - ani ne nějak skvostně, ale ani ne špatně. Tímto parfémem se ráda voním, ale asi bych řekla, že si příště spíš pořídím By Night nebo klasiku či zmíněný Red Sin. Přemýšlela jsem nad tím, jak bych vůni zhodnotila, co se jejího složení týče. Souhlasím s tím, že se jedná o citrusovou vůni s květinami. Já mám doma 50 ml. Na netu koupíte cca za 700,-Kč, což může být pro někoho moc. Takže této vůni dávám 6/10.
Do dvojice jsem přidala růžový, roztomilý parfém od Avonu - Katie's World Pretty Fabulous. Protože je sestra Avon Lady, donesla katalog a my listovaly a uviděly jsme tuhle novinku a říkáme si "jé, to je hezký". Samozřejmě i samotná sladká vůně se nám moc zalíbila, tak jsme si ho pořídily a zatím nelitujeme. Myslím, že se nejedná o žádný "luxus" a je vhodná jak pro mladší, tak starší holky. Ovšem cítit ho na 30 leté paní, by bylo asi možná divné. Na této toaletce se mi líbí jak flakon, tak samotná vůně, která je taková opravdu sladká, ale zároveň mi přijde nenásilná. Nevydrží příliš dlouho, tudíž nějak neobtěžuje okolí. Co jsem koukala do nového katalogu, tak tahle vůně bude mít sestru, takovou rockovější verzi, která mi přijde ale dost podobná. Parfém hodnotím jako 7/10. Znovu bych si ho nepořídila, je fajn, krásně voní, je roztomilý, ale znovu bych si asi pořídila parfém, který mě doslova dostane, třeba jako Heat.


••• Avon - City Rush & Avon - Ballroom Beauty
Dalším naším miláčkem, na kterého skutečně nedáme dopustit, je parfém od Avonu, jehož ambasadorkou se stala Mila Jovovich - City Rush. Tenhle parfém je taktéž jedním slovem báječný. Protože já jsem dostala Heat od Beyoncé, ségra dostala celou sadu City Rush. Sama musím říct, a to jí ten parfém nepoužívám, že vždycky, když se s ním navoní, jsem fakt "omámená". Né opravdu, myslím, že stojí za to si ho koupit. Ačkoliv se nejedná o žádnou luxusní značku, ale je to "pouze" Avon, tuhle vůni hodnotím jako luxusní a klidně bych jí dala 10/10. Flakonek také není přehnaný, je jednoduchý a přitom mi přijde, že vystihuje vše, co nabízí. Je tedy fakt, že není úplně nejlevnější (nestojí pod 500,-Kč a to může někomu připadat drahé), ale zase dlouho vydrží. Ségra má 50 ml a ještě bych řekla, že jí tam tak 20 ml zbývá. A co se rodiny týče, City Rush má také verzi pro pány, ale pro ženy je tu i nový sourozenec - City Rush Glamour, který voní také skvěle, takže si děláme zálusk!
Tuhle lehkou toaletku jsme si se ségrou objednaly pouze v 15 ml verzi, přičemž jsme si koupily hned tři. Vůně je skvělá, taková lehká. Myslím, že název super sedí. Pořídily jsme si k němu i sprej, který používáme na "osvěžení". Já nevím jak vy, ale já jakmile se něčím navoním, tak mi přijde, že už to za půl hodiny necítím, ale okolí ano, máte to také tak? Co vím, tak Ballroom beauty je stále k sehnání jak ve spreji, tak možná v nějaké zmenšené verzi. Pokud tedy milujete vůně lehčí, jemné, květinové, pak je tohle pro vás to pravé. Jediné, co mě přijde je, že jak jsme si pořídili 3x 15 ml, tak že jsem už tak nějak touto vůní převoněná, prostě mi nevoní už tak jako na začátku - jinými slovy nemám potřebu ji už tolik používat jako dřív.


••• Avon - Outspoken by Fergie & Avon - Eternal Magic

Zajímavé, že vždy začínám tím oblíbenějším. Takže další náš parfém je od Avonu - Outspoken by Fergie, který jsme si se ségrou pořídily společně. Z 50 ml parfému nám zbývá jen pár ml, což je smutné, protože jsme si ho opravdu zamilovaly. Flakonek tak trochu napovídá, že se bude jednat o vůni silnou, možná těžkou, ale není to tak. Ani bych sama nemohla při čichnutí říct, jaké má složení, ale přijde mi to jako ovoce s květinami dohromady. Tak jako tak myslím, že mu můžu dát 9/10. Na otázku, zda bych si ho znova pořídila, říkám "zřejmě ano". To asi jen v případě, že by mě netrklo do nosu něco lepšího. Stejně ale jako Beyoncé nebo Christina, i Fergie, která má své vůně v Avonu, je dovedla k dokonalosti, takže mi voní všechny - jak Outspoken Fresh, tak Outspoken Intense, tak i Viva.
Poslední rozpoužívaná toaletka je také od Avonu - Eternal Magic, jehož jednou z mnoha tváří, se stala Ana Beatriz Barros. Tato toaletka je také ségry, přičemž já jsem měla Incadesscenci, která už je dávno pryč. Na otázku,  zda by si ségra parfém objednala znovu, řekla, že ne. Voní hezky, ale je to také "jednou a dost". Něco, co vám voní, čím se rádi voníte, ale už byste do toho znova neinvestovaly a zkusily jste třeba něco jiného.

ZÁSOBY

Nevím jak vy, ale my jsme připravené na "zlé časy". Tím myslíme, že máme tendenci si dekorativní kosmetiku, přípravky a parfémy kupovat do zásoby. Takže i teď máme v naší skříni zásob 4 zabalené parfémy, které otevřeme, jakmile jich pár zděláme. Konkrétně tam máme od Roberto Cavalli - Just Cavalli. Parfém, na který se těším asi nejvíce, až ho otevřu. Má nádherný flakónek a voní naprosto ú-ž-a-s-n-ě! O parfému jsem kdysi psala už nějaký článek, a když mi přišel domů, byla jsem nadšená! Další je v zásobách od Avonu vůně - Only Imagine, která má také opravdu roztomilý design. Je to květina okolo kulatého flakonku hezkých odstínů růžové a fialové. Třetí je v zásobách od Playboy - Play It Pin Up. K této vůni jsme si pořídily jak sprcháč, tak deodorant. Opět taková lehčí, hravá vůně za pár korun s roztomilým flakonkem. No a čtvrtá vůně je také od Avonu - Slip Into Daring. Elegantní, smyslný parfém, který prý dlouho vydrží, tak uvidíme.




Co dále rozhodně doporučujeme, s čím máme zkušenosti:
- Calvin Klein - IN2U
- Paris Hilton - Paris Hilton
- Lanvin - Eclat D'Arpege
- Lavin - Jeanne
- Calvin Klein -
Forbidden Euphoria
 - Bottega Veneta - Bottega Veneta

Na co máme zálusk?

1) YSL - Manifesto
2) Lady Gaga - Fame
3) Avon - Summer White Sunset
4) Christina Aguilera - Red Sin
5) Beyoncé - Heat Rush

6) Thierry Mugler - Angel


Určitě mě zajímá, zda máte doma nějaký stejný parfém jako já, nebo zda s nějakým máte zkušenosti.
Dále mi nezapomeňte říct, který parfém je váš oblíbený a proč.

3 komentáře:

  1. Beyonce - to sú tak krásne vone! :)))) u mňa určite top :)

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravim holky!

    Rozhodne chvalim Playboy Pin Up! Ja sama bych doporucila Roberto Cavalli for women. Nebo jsem si ted poridila See By Chloe. Je to lehka hruskova vune a nedam na ni dopustit.

    Tereza Cosmopolitan

    OdpovědětVymazat
  3. Doporučuji vyzkoušet od Versace Crystal Noir a Versace Vanitas :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...