Recenze: Bělící zubní pasta Blanx Med Sensitive Teeth

Přeji všem krásný pátek,

na úvod bych se chtěla omluvit, že blog tak nějak stagnuje a nic nového se neobjevuje. Je to z toho důvodu, že se ještě rozkoukáváme v nové škole a zatím je pro nás vcelku složité se vhodně adaptovat. Když dorazíme domů, prakticky děláme úkoly, píšeme články a odpočíváme. Ale i přesto se chceme držet toho, že blog prostě děláme rády, takže na něj nechceme úplně zapomínat. Co bych ještě na úvod dodala je, něco k Giveaway. Pokud pořádáme Giveaway, chceme po vás e-mail proto, aby bylo možné vás kontaktovat skrze adresu. V naší Giveaway č. 1 jsem vybrala 8 vítězů, přičemž jedna slečna mi doposud neodpověděla - neposlala adresu, tudíž jsem byla nucena vybrat vítěze jiného. Pro vás je to ale ztráta výhry, tak prosím, až se zase zúčastníte nějaké soutěže, alespoň jednou po skončení mrkněte na e-mail, případně sledujte náš Facebook, kde zveřejňuji čísla výherních komentářů.

No a nyní něco k dnešní recenzi. Chtěla bych moc poděkovat zubní klinice Apollonia, která mi poskytla tuto bělící zubní pastu k zrecenzování, resp. e-shopu Ústní péče. Abych pravdu řekla, moc jsem se na pastu těšila, protože já osobně jsem zastáncem toho, že pasta okolo 100,-Kč vám váš úsměv prostě nevybělí, takže je důležité si buď připlatit, nebo používat produkty, které např. obsahují ověřené bělící látky přidávané do bělících gelů nebo per. Nejdříve bych ráda zhodnotila design této pasy. Jedná se o velkou modrou-bílou krabičku, jejíž design se mi líbí. Mnohé pasty na mě už svým vzhledem působí "nekvalitně" a osobně si stojím za názorem, že zákazníka lze přilákat i podle toho, jaký má obal. Takže balení hodnotím na jedničku.



Se ségrou, protože studujeme v HK, jsme si vzaly sebou pastu na kolej a používáme ji zhruba dva týdny. Abych pravdu řekla, moje první myšlenka byla "určitě to vyzkouším, ale nic moc od toho nečekám". Avšak jsem byla mile překvapena. Doteď si pamatuji první použití pasty - která je bílá se zeleno-modrými mikročástečky. Hezky voní, řekla bych, že jako klasická zubní pasta. Z čeho jsem ale byla vcelku vyděšená a i sestra, když jsem strčila kartáček do úst, pohltily mě smíšené pocity "Sakra, co to je za chuť?". Přišla jsem na to, že člověk si na věci opravdu musí zvykat. Neumím to moc popsat, ale prvotní chuť pasty na zuby Blanx Med Sensitive Teeth byl pro mě vcelku odporný. Cítila jsem jakousi kyselost-hořkost a sladkost v jednom. Druhý den to bylo lepší a teď už nemám sebemenší problém s používáním této pasty, a dokonce musím říct, že už mi chutná stejně tak dobře, jako jiné pasty na zuby.

Na internetu jsem si pročítala, co vlastně pasta slibuje, a dočetla jsem se, že se jedná o nízkoabrazivní bělící zubní pastu na citlivé zuby - další plus, někdy se mi stává, že když strčím do pusy ledový nanuk nebo piju horký čaj, že se můžu zbláznit, protože to šíleně bolí. Jsem tedy velkou fanynkou zubních past pro citlivé zuby. Blanx Med zubní pasta s hydroxyapatitem remineralizujícím sklovinu a obnažený dentin citlivých krčků, obsahuje výtažky arktických lišejníků s bakteriostatickými účinky, pomáhá předcházet vzniku zubního kazu. Mikročástice silikátů jemně bělí zuby při minimální abrazivitě (RDA 40). Abych pravdu řekla, první týden jsem rozhodně nepozorovala, zda jsou moje zuby bělejší, ale tento týden už ano. Například když jsem se dívala venku do zrcátka na své zuby, připadaly mi takové "čistší", zářivější a ano, ve finále i malinko bělejší. Ráda bych upozornila na to, že tím nechci říct, že mi pasta za dva týdny vybělila zuby o několik odstínů. Nevybělila mi ho ani o celý jeden, ale i tak jsem moc spokojená.

Pokud by se mě někdo zeptal, zda jsem zastáncem nebo odpůrkyní bělení zubů, řekla bych rozhodně, že zastáncem. Sama mám zoubky vybělené bělícím gelem, proto bělící zubní pasty ráda uvítám. Abych to shrnula. S touto zubní pastou jsem moc spokojená, a pokud i vy chcete mít (alespoň pocit) minimálně bělejších zubů, rozhodně doporučuji koupit. Tahle pasta na zuby při dlouhodobém používání, myslím si, dokáže skvělé výsledky. I já sama uvažuji o tom, že si ji v budoucnu znovu pořídím.


Ještě bych však ráda vyzvedla zubní ordinaci Apollonia v Brně, nebo kliniku, chcete-li. Dočetla jsem se totiž, že nabízí jak služby komplexní péče, dentální hygieny, nebo tak právě služby "bělení zubů". Kdybych se tedy měla rozhodovat, kam půjdu, zřejmě bych navštívila právě tuhle, protože i zdánlivě "obyčejná" pasta na zuby mě přesvědčila o tom, že se nejedná o sakra velký klam, ale že na tom vážně něco malinkého je. Tuhle skvělou pastu na zuby pořídíte za 307,-Kč, což mi nepřijde tak strašné, protože pokud ji budete používat sami, určitě vám dlouho vydrží. Mě a ségře ubývá celkem rychle, protože jsme na ni dvě a nešetříme s ní.

A jaké máte zkušenosti s bělením zubů vy? Používáte bělící pasty na zuby, nebo se bělení zubů bojíte jak čert kříže?

3 komentáře:

  1. Bělící pastu používám 2x týdně a jednou za půl roku chodím ještě k zubaři na takzvané neinvazivní pískování (skvělá metoda lehkého bělení, rozhodně doporučuji). :) Tato zubní pasta mě moc zaujala, jistě se na ní podívám. :) Miraculous Style

    OdpovědětVymazat
  2. Ja som minulý rok skúšala ružovú Blanx Med, lebo mám citlivé ďasná a super, zuby fakt vybielila a nemala som pocit, že mi ich vyleptá ako kyselina ako u niektoých agresívnejších pást, takže za mňa áno!

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...