In love with Lanvin Eclat D'Arpege & Chloé Roses de Chloé

Ahoj holky,
v dnešním článku bych se trochu chtěla zaměřit na parfémy a jejich použití. Na začátek bych chtěla říct něco o tom, zda patřím mezi "parfum-holiky" či nepatřím. No, samozřejmě že rozhodně patřím, dokonce o něco více, než ségra. Jednu dobu jsme to měly společné a nedělaly jsme nic jiného, než neustále nakupovaly parfémy. Jednu dobu se nám stalo, že jsme si během 1-2 měsíců jich pořídily snad 10!
Né vážně, opravdu kdyby to bylo v mých silách, parfémy bych kupovala pořád. Ještě si vzpomínám, když jsem byla malá, tak jsem si říkala "proč ženy používají parfémy, proč to považují za potřebný, vždyť je to zbytečný". Haha, no prostě zkreslená dětská léta. Nyní už ale vím, že ani já bych se bez kvalitních parfémů neobešla.

Zajímalo by mě, kolik holek patří do kategorie "stačí mi vůně" a kolik holek patří do kategorie "používám pouze parfémy". Já osobně patřím do kategorie "preferuji především parfémy, ale některé vůně je mi líto hodit do koše". Abych byla úplně upřímná, nepatřím mezi velké fanynky "levných" vůní a toaletek, které se tváří bůh ví jak bravurně. Osobně jsem spíše na světoznámé značky a parfémy celebrit, než na parfémy značek, jako je Playboy, BÜ atd. Prostě takové ty, co vás pomalu stojí 199,-Kč a tváří se, že dlouho vydrží a budete všechny oslňovat. To, koho budete s takovými vůněmi a toaletkami oslňovat, jste možná vy sami, ale takových 10 minut. Nechci tím říct, že jsem na tyto vůně a toaletky vysazená, nechci říct, že je zatracuji, jen nejsem jejich velkou fanynkou a pokud bych si měla vybrat značkový parfém nebo takovou vůni, volba je jasná. Některé slečny však takové vůně mohou mít rády - to je v pořádku, každý má rád něco jiného.

Proč ale vlastně nemám příliš v lásce vůně a toaletky? Jednoduché. To proto, že nic nevydrží a mnohdy jsou takové vůně příliš sladké a působí na mě "dětinsky". Ano, netvrdím, že jako malá jsem doma neměla "Barbie" vůni a podobně. Nyní už jsou mé preference trochu jinde. A jak už jsem řekla, já radši preferuji parfémy světových značek a proslulých návrhářů. Samozřejmě že pokud se mi domů dostane např. vůně Playboy (teď mi leží v zásobách SuperPlayboy), nevyhodím jí. Nepokouším se takových vůní extrémně zbavovat, dokonce je i opravdu využívám. Takové vůně potom používám na doma, nebo když jdu do posilovny či do školy. Nastříkám se klidně dvacetkrát, protože to po půl hodině stejně není cítit.



A jsme u toho znova - parfémy světových značek a parfémy celebrit. Nutno podotknout, že ne všechny celebrity mají super voňavé parfémy, ale naprosto spokojená jsem s parfémy zpěvačky Beyoncé. Doposud jsem u ní nenašla parfém, který by mi smrděl. Je tedy fakt, že jsme si kdysi se ségrou pořídily dvě lahvičky parfému Beyoncé Pulse. Jednu jsme spotřebovaly (spíše sestra) a druhou prodaly. Mě osobně totiž přestala totálně vonět. Ani jsem neuměla popsat, jak mi to nakonec smrdělo, což je zajímavé, že člověku v jednu chvíli něco voní a za půl roku už to nemůže cítit. Každopádně pokud čtete náš blog pravidelně, jistě víte, že od Beyoncé mám doma v současné době parfém Heat, který si nemohu vynachválit. Voní přesně tak, jak říká popis. Je smyslný a cítím se v něm opravdu atraktivně (což potvrzuje i fakt, kdy mi můj bývalý přítel několikrát řekl, že krásně voním).
U Beyoncé se ale ještě chvíli zdržím. I přesto, že jsem od ní doma neměla všechny parfémy, poctivě jsem si je všechny očuchala v drogérii DM. A nyní se dostávám k tomu, že nevím, zda to víte, ale Beyoncé představila nedávno nový parfém Rise, který má (nečekaně) opravdu luxusní a přesto jednoduchý flakón. Samozřejmě mi to nedalo, abych si k němu nepřičichla. Totální nádhera! Parfém mi trochu připomíná CK In2U (který jsem také kdysi měla a byla jsem do něj totálně zamilovaná). Takže jsem si tak nějak udělala představu, který parfém bych chtěla letošní Vánoce (ano, vím, že před měsícem a půl jedny byly, ale!).

Jsem velkou fanynkou parfémů a jako správná fanynka je chodím často okukovat. Nejčastěji pokukuji po novinkách v DM, ovšem sem tam zavítám i do parfumérií (Marionnaud nebo Fann). Ve Fann parfumérii jsem byla tento týden a musím vám říct, že ty prostředí prostě zbožňuju. Nádherně to tam voní a všude ty luxusní značky. Tak jsem tam byla s kamarádkou a pokukovaly jsme, co je nového. Mrzí mě, že mě nenapadlo vzít foťák, všechny ty novinky bych vám nafotila. Ovšem o jedné bych vám chtěla říct hned. Jistě znáte značku Chloé, která má ve své parfémové rodince "See By Chlloé" - opět parfém, který voní luxusně a svěže. See By Chloé chtěla mít v rodině nejspíše sourozence, jinak by se v parfumériích neobjevila novinka See By Chloé Eau Fraiche. Novinky jsem si všimla zrovna, když prodavačka ukazovala mladíkovi vůni se slovy "přišla nám tahle novinka a voní opravdu luxusně". Říkám si "huráá", to musím očuchat. Holky, byla jsem unešená. Novinka voní opravdu nádherně. Řekla bych, že je to taková odlehčená verze See By Chloé s nádechem něžnosti a svěžesti. Flakónek obyčejné See By Chloé je sklo se žlutým parfémem, kdežto novinka je sklo s růžovým parfémem. Má tedy i růžovo-červenou krabičku.

Lanvin Eclat D'Arpege & Chloé Roses de Chloé
Dneska bych vám také chtěla povědět něco o tom, které parfémy nám přibyly domů od Vánoc. Protože jich se ségrou máme spoustu, že to pomalu ani nestíháme spotřebovat, logicky jsme si jich nepřály dalších deset, ale pouze jeden - Lanvin Eclat D'Arpege. Tento parfém luxusní značky jsem si zamilovala od doby, co ho začala používat naše starší sestra. Od té doby jsem si říkala, že ho musím mít. Jenže pak mi vždycky přišlo do cesty něco jiného, co jsem chtěla víc. Ale letošní Vánoce už jsem se zařekla a skutečně nám ho Ježíšek donesl. Tento Lanvin obsahuje: citrón, šeřík, broskev, pivoňku, vistárii, osmanthus, čaj, cedr, pižmo a ambru. Na otázku, zda bych si ho za rok pořídila znova, odpovídám, že rozhodně. Celkově však mám s parfémy Lanvin dobrou zkušenost. Starší sestra měla i Lanvin Jeanne, a opět hodnotím 1*! Stejně tak moc fajn je Lanvin Jeanne Couture. Tuhle vůni jsem zkoušela v Marionnaud. Na první pokus mi nevoněl, ale potom jak se rozležel, jsem byla spokojená.

A dost povídání o Lanvinovi. U nás se celkem stalo pravidlem, že se na Vánoce nadělují parfémy - ty, které si nejvíc přejeme. Na Vánoce 2013 si mamka hrozně moc přála Escadu nebo Chloé, přičemž naposlední chvíli, kdy se rozhodovalo, jaký dostane, jsme už neměly při sobě vzorek Escady, ale pouze vzorek Chloé Roses de Chloé v časopise. Tak si mamka přičuchla a říká "hmm, to voní nádherně". Volba tedy byla jasná. Nakonec to bylo tak, že jsme pro mamku měly dárky jiné a parfémem ji obdaroval tatínek! Musím říct, že tento parfém je vážně báječný a značka Chloé se mi začíná zařazovat mezi ty, které svými parfémy nešlápnou vedle. Navíc musím pochválit obrovskou výdrž parfému. Parfém z mamky cítím i po několika hodinách a vůbec mi to nevadí - naopak. Chloé Roses de Chloé obsahuje: bergamot, růže, magnólie, pižmo a jantar. A stejně jako Lanvin, má i značka Chloé krásné reklamy.

Tak, a to je všechno, co jsem vám dneska o parfémech chtěla říci. Jinak bych ještě ráda zmínila, kde parfémy nakupujeme. Samozřejmě je mnohem výhodnější a jednodušší si nechat parfém poslat domů ještě tak o 20 % levnější. Tudíž, z toho vyplývá, že parfémy nakupujeme zásadně na internetu. Oblíbily jsme si stránku www.parfums.cz, kde mají dle mého názoru, jedny z nejlepších cen a často zde probíhají různé akce.
Jaké jsou vaše oblíbené parfémy a který vám letos nadělil Ježíšek? Znáte parfémy značky Chloé a Lanvin? Kde nakupujete parfémy vy?

5 komentářů:

  1. Já jsem na vůních taky totálně závislá a musím přiznat, že se mi moc často nestává, že bych si nějakou pořídila více než jednou. Kupuji si totiž většinou vetší balení. Buď chodím do parfumerky nebo drogerky tak dlouho než jsem si jistá, že je to "ona" nebo zkouším vzorky. S Heat od Beyonce souhlasím, je božská a právě jedna z těch, kterou jsem si pořídila opětovně. Dokonce ve 100ml balení. Teď mám ale políčeno na Chloé Roses, ta voní pohádkově!!! :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/limitky-produkty-essence-jaro-2014.html

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám L'Instant od značky Guerlain a ocenila jsem jemnou vůni a dlooouhotrvanlivost. Ty drogerkové se mi po chvíli „slily" do více méně podobného základu a za dopoledne už nebyly cítit vůbec... Guerlain je jistota na celý den, to bych řekla, že je jediný a zásadní rozdíl:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Oba parfémy znám od pohledu, ale ještě jsem je nečichala.

    OdpovědětVymazat
  4. ááááá Lanvin Eclat D’Arpege, to je prostě srdeční záležitost.. nejlepší vůně na světě :))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...