Rutinní péče: Produkty RÁNO/VEČER

Přeji krásný slunečný den,
dnes vás nezdržím moc dlouho. Jen bych vám ráda prozradila, jak vypadá moje rutinní, tedy denní péče o pleť. Je to téma, které se dle mého názoru týká nás všech holek, ačkoliv jak už jsem měla možnost se několikrát přesvědčit, mnoho holek toto neřeší. Mnoho holek o sebe nepečují a pečovat o sebe neznamená stát před zrcadlem dvě hodiny. Pečovat o sebe znamená se řádně odličovat a poskytovat své pleti tu nejlepší péči v podobě kvalitní kosmetiky každé ráno a večer? A říkáte si, že je to zbytečné, že jste mladé? No, jste mladé, ale mně je 23 a troufám si říct, že moje pleť a oční okolí vypadá lépe, než pleť celé řady holek, které znám (včetně některých mých kamarádek), což rozhodně neni urážka, ale ty vrásky a jemné linky okolo očí se netvoří jen tak, stejně jako tak vrásky na čele. A přesně v takovou chvíli jsem vděčná, že na to nekašlu. Takže pojďme si říct, co je pro mě základ.

Není asi příliš důležité rozlišovat ráno a večer, protože pro mě ten proces je každý ráno a večer stejný či dost podobný. Začneme ale tím, co dělám večer. Klasicky když přijdu domů, nezapomínám na jednu z nejdůležitějších věcí na světě: odličování. Zásadně nikdy nechodím spát nalíčená a pokud se mi stane, že jsem ve stavu, že nemůžu ani skoro chodit, odličuju alespoň rychlým tempem pleť, ale to se mi opravdu stane jednou za uherský rok nebo tehdy, když nemám po ruce nic k odlíčení. Jinak zásadně chodím spát odlíčená, pleť pak neskutečně trpí, ucpávají se póry a v době, kdy má pleť odpočívat, regenerovat a čerpat "živiny" z krému a upravovat svou vnitřní strukturu, bojuje s nečistotou, mastnotou a bakteriemi, a to není správné.

Když tedy každý večer přijdu domů, ať už jsem nalíčená nebo nenalíčená, nebo jsem doma, používám micelární vodu. Zásadně se neodličuju a nečistím pleť ničím jiným, než jsou micelární vody. Zvykla jsem si na ně a dle mého se jedná o jeden z nejlepších produktů na trhu. Samozřejmě už jsem vyzkoušela celou řadu značek micelárních vod, ale zůstávám věrná své oblíbené Biodermě. V současné době používám modrou micelární vodu Hydrabio H2O, přičemž někdy také sáhnu po růžové Sensibio H2O, je to různé, záleží, co mám na poličce. Pleť pak také důkladně dočišťuji zelenou micelárkou Sébium H2O, taktéž od Biodermy. Když je tento proces hotový, nechám pleť, aby chvíli odpočívala, je to ale jen pár minut, protože proces odličování u mě probíhá vždy těsně před tím, než jdu spát. Poté používám krém. Jaký je také hrozně různé, mám jich rozpoužívání více, většinou dva naráz, protože částečně bydlím doma v Trutnově a částečně v Praze. V současné době tedy používám hydratační krém z řady Sébium od Biodermy a zároveň Sensibio Tolerance+. Ten ze zelené řady je trochu hutnější, kdežto z růžové je lehčí, oba mi ale naprosto vyhovují, neucpávají póry, hydratují, sjednocují tón pleti a probouzím se "nevysušená", a to je pro mě velice důležité!

Co se týče rána, tak ten proces bývá obdobný, také se ráno zbavuji nahromaděných nečistot během noci pomocí micelární vody s tím, že když stíhám, používám také krém, ale vždy v menším množství, kdežto v noci rozhodně nešetřím. Ráno aplikuji většinou podkladovou bázi od Astoru nebo pak už přímo make-up, proto používám krému málo, aby moje pleť nebyla zahlcená.

A jak vypadá vaše rutinní péče o pleť?
p.s: Fakt, že se o svou pleť starám dobře dokazuje její stav, vrásky atp.

Mějte se krásně
an



2 komentáře:

  1. Jsi velmi krasna!

    Taky vzdicky odlicuju a cistim plet micelarni vodou :) Mam jeste clanek na svem blogu. Pokud budes mit cas, welcome!

    http://www.anastasiiag.com

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...