Barevné paletky od Avonu - Recenze

Normálně bych tento článek věnovaný kosmetice od Avonu asi nikdy nenapsala, ale zrovna dnes mi na FB jedna moje kamarádka psala, že váhá, zda si má právě jednu paletku očních stínů  z Avonu pořídit. Ptala se mě na můj názor, a právě tak nakonec vzniknul tento článek. Proč neudělat recenzi na něco, co si v dnešní době kupuje tolik dívek/žen? Věřím, že i vy Avon katalog znáte a že možná jejich produkty i objednáváte (a rádi). Já jsem jedna z nich.

Avon Quatro Pallettes True Colour


Já doma mám hned tři paletky těchto Quatro očních stínů. Přiznám se, že je moc často nepoužívám - proč, to se dozvíte níže. Je fakt, že paletky jsou hezky designově udělané a mají všechny praktické zrcátko, což ocení zejména ty dívky, které se malují "za chůze". Avon katalog nabízí širokou škálu těchto stínů, od modrých až po speciální kouřové stíny...jednoduše vše, co vás napadne. Jedna z paletek (vpravo) je z limitované edice, takže má také jako jediná udělanou i jinak designově krabičku. Všechny jsou jinak černé a vcelku jednoduché, což mně se třeba líbí. Na vrchní části je napsáno Avon, což ale na fotce zrovna není vidět. V katalogu je myslím seženete kolem 180,- Kč, ale teď si přesně nejsem jistá. Pojďme je tedy ale zhodnotit po jednom.


PRO VÍCE, KLIK NA CELÝ ČLÁNEK

Quatro True Colour - Pink Sands: Tyto čtyři krásné odstíny se hodí asi z těch všech tří nejvíce pro běžné nošení. Jsou něžné a na pohled vážně moc hezké. Tyto stíny (stejně jako u ostatních dvou paletek - k čemuž se dostanu) jsou ale všechny strašně špatně pigmentované, takže například první dva odstíny musíte nanášet skutečně v silných vrstvách, abyste se dočkaly vůbec nějakého kýženého efektu. O tmavších odstínech se to ani tak moc říct nedá, ale taky na tom nejsou zrovna dvakrát dobře. Slibují výdrž až 12 hodin, s čím souhlasím, ale možná bych i dala přednost spíše tomu, aby byly více vidět a já si s nima nedala takovou práci. A to je právě ten důvod, proč je tak často nepoužívám. Plusem je jejich jemný třpyt, ale to je asi tak všechno, protože holt vypadají v krabičkách lépe než na očích a tak by to být nemělo. Ze všech tři paletek jsou na tom ale právě tyto asi nejlépe.




Quatro True Colour - Tiger Eyes (limitovaná edice): Tyto stíny jsem si zakoupila už pěkně dávno a jak můžete vidět na fotkách, pořád jsou všechny skoro plné. Je pravda, že dlouho vydrží, moc jich neubývá, ale stejně jako u Pink Sands, také zde je ta pigmentace prostě strašná. První odstín světle zlaté není vidět vůbec a to se můžete snažit sebevíce na sebe dávat hodně vrstev (na ruce není první odstín vidět vůbec, právě kvůli špatné pigmentaci). Tyto stíny jsem používala především když jsem šla na párty, speciálně pro kouřové líčení, ale teď už je moc nevyužívám. Nejvíce se mi líbí asi odstín vínové barvy, na očích ale působí spíše tmavě hnědě. Ten je určitě pro kouřové líčení super.




Quatro True Colour Purple Haze: Na pohled strašně krásné odstíny. Pigmentace těchto čtyř je lepší než u Tiger Eyes  - i když by to pořád mohlo být lepší. Tyto moc nevyužívám, jelikož jsou na mě moc tmavé a první dva odstíny se mi zase (podle mého názoru) moc nehodí k očím, nejsem totiž ani moc velká zastánkyně fialové barvičky.Tmavě fialový odstín je ale zase, stejně jako vínový, naprosto skvělým pomocníkem při vytváření kouřového efektu.



Závěrem:

Paletky od Avonu už bych si znova asi nekoupila - leda, že bych se vážně do nějaké zamilovala a hodně se mi líbily odstíny. Věřím, že některé z vás mohou mít s nimi daleko lepší zkušenosti než já, ale asi ta kosmetika je obecně hodně individuální záležitost. Kamarádce jsem poradila, ať si koupí takovou paletku, kde jsou odstíny tmavší, protože u těch světlejších se na očích nedočká skoro ničeho. :-) Bohužel jsem stíny nestihla vyfotit na očích, jelikož jsem neměla zrovna čas a článek jsem dělala celkem narychlo. I tak ale doufám, že vám můj názor něco dal a jestliže i vy máte nějakou zkušenost s těmito paletkami, budu nesmírně ráda, když mi do komentářů napíšete, jak vyhovují vám, popřípadě vaše tipy, jak se dočkat pěkného efektu na očích. :))

Mějte se zatím krásně

AnetNelly

6 komentářů:

  1. Na ty paletky jsem taky koukala, i když Avonu moc nevěřím a štvalo mi, že v tom katalogu nejsou pořádně vidět barvy, takže je super, žes to nafotila. A vůbec..pěkná recenze.

    OdpovědětVymazat
  2. Pořídila jsem si jedny z jarní limitky, protože mě barvy naprosto uchvátily(ačkoli z Avonu už pár let neobjednávám). Prostě jsem je musela mít a pak jsem byla mírně vytočená, když mi přišly, přejela jsem po nich prstem a nic. Byly ,,tvrdé" a i po několikerém patlání štětcem jsem z nich nevyloudila skoro nic. Bylo mi to líto, protože ty odstíny byly neobyčejné a pěkně zkombinované. Zahodila jsem je do skříně a zapomněla na ně. Teď nedávno jsem si objednala novou bázi pod stíny od Elfu, na kterou jsem slyšela samou chválu. Jen tak mimochodem jsem je na ní vyzkoušela a kulila jsem oči, protože barva byla naprosto sytá. Tak jsem nakonec paletku zachránila, ale další už pořizovat nehodlám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji za tip a určo se po této bázi pod stíny porozhlédnu :)

      Vymazat
  3. Já má tu poslední a jsem s ní spokojená. Je tedy pravda, že nejsvětlejší odstín skoro nic nevytvoří, ale i tak jí moc ráda používám.

    OdpovědětVymazat
  4. Také mám doma dvě paletky, ale musím říct, že to opravdu není žádný zázrak a člověku dá hodně práce než jsou stíny na očích vidět

    OdpovědětVymazat
  5. Tak táto recenzia ma definitívne odradila od kúpy - slabá pigmentácia tieňov je niečo, čo nemám rada, tiene sú na to, aby ich bolo vidno. Fakt škoda, z katalógu pôsobia bezchybne.

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...