Řada Atoderm od Biodermy pro suchou a atopickou pokožku



Poměrně dlouho se na našem webu neobjevil žádný článek o Biodermě, a tak jsme si řekli, že by bylo možná na čase to napravit. Tentokrát bych vám ráda představila novinku - tmavě modrou řadu pro suchou pokožku s názvem Atoderm.

Už samotný název vám může poměrně napovědět, že se tato řada týká specifického problému pokožky - pokud je vaše pokožka občas napnutá, matná a bez pružnosti, pravděpodobnost, že je pro vás tato řada vhodná, je více jak z 98 %. Suchost pokožky se dokáže pěkně nepříjemně projevovat, sama s tím mám poměrně dost zkušeností, jelikož poslední dobou mám velmi suché nohy, které zejména po holení, opravdu nesnesitelně štípou, pálí a člověk by se pak vyloženě uškrábal "k smrti". Z toho důvodu jsem zajásala, když jsem zjistila, že řada Atoderm je též určena na jeden z těchto problémů.


 Co řada obsahuje?

Řada obsahuje spoustu, spoustu produktů - na tělo, ale i obličej, avšak já jsem k vyzkoušení dostala čtyři různé produkty, které mi vážně udělaly radost. Prvním z nich je AtodermCréme Lavante (500ml), jedná se o sprchový gel, který pokožku jemně čistí, rekonstruuje hydrolipidický film a je určen pro všechny věkové kategorie. Lze ho použít jak na tělo i obličej a je samozřejmě bez jakýchkoliv parabenů, mýdel a je hypoalergenní.

Já ho používám každý den ve sprše, má bílou krémovou konzistenci, která i v malém množství vytvoří opravdu bohatou pěnu. Skvěle čistí a pokožka je po umytí taková vláčná a příjemná na dotek. Produkt podle mě ocení všechny maminky s malými děti a především tedy také ti, kteří mají velmi citlivou pleť a chtějí něco opravdu kvalitního a bez chemie.


Tímto se tedy ale dostávám k druhému produktu - Atoderm balzám na rty. Balzámky na rty se určitě teď velmi hodí, jelikož chladné počasí rty dokáže pořádně vysušit. Najít opravdu kvalitní balzám na rty, který po pár minutách není fuč, je těžké, a tak jsem ráda, že u tohoto jsem se dočkala konečně kýženého efektu. Balzám na rty krásně hydratuje, zjemňuje i opravdu hodně suché rty a co je hlavní - vydrží vám na rtech poměrně dlouho. Nosím ho v kabelce neustále a určitě bych uvažovala v budoucnu o jeho koupi.


To samé platí i pro Atoderm krém na ruce, za který vám opět - zejména teď v zimě, vaše ruce velmi poděkují. Ačkoliv je neparfémovaný, já v něm přeci jen nějakou vůni cítím, ale taková jemná, čistá decentní - jednoduše taková, která by asi měla být. Opět si nemůžu stěžovat, ruce krásně prohydratuje, vyživuje a po suché pokožce se doslova slehne zem. Dokonce bych řekla, že pokožka na rukou vypadá po používání tohoto produktu, daleko zdravěji.

Posledním produktem, který bych chtěla vyzdvihnout úplně nejvíce, je zvláčňující péče AtodermIntensive pro atopickou pokožku. Když jsem produkt poprvé uviděla, napadlo mě, že v něm zřejmě nenajdu uplatnění, jelikož je určen pro atopickou pokožku (tedy pro ty, kteří trpí ekzémem), ale ejhle, jak jsem se zmýlila. Jak už jsem zde jednou zmiňovala, zejména teď v zimě mě neskutečně trápí štípání a svědění pokožky na nohou především po holení a co se nestalo - zjistila jsem, že tato péče zmírňuje podráždění pokožky a potřebu škrábání. Rozhodla jsem se mu tedy dát šanci.

Výsledek? Nohy vždy po holení dostatečně natřu a po škrábání není ani památky. Opravdu je pokožka zklidněná, hydratovaná a už nemám pocit neustálého napětí v pokožce a ten příšerný pocit pálení. Jsem za produkt hrozně vděčná, jelikož všechny ostatní mléka od jiných značek, které samozřejmě obsahují různá barviva, parabeny a vůně atd. mě na nohou akorát nepříjemně pálily.


Pro více informací - tato zvláčňující péče ale kromě této skvělé vlastnosti navíc obnovuje integritu kožní bariéry, podporuje syntézu lipidů a proteinů, reguluje bakteriální rovnováhu a má protizánětlivý a bakteriální účinek. Je nekomedogenní, zastavuje svědění pokožky a zároveň má excelentní toleranci vůči pokožce.

Opravdu můžu řadu pro suchou pokožku vřele doporučit - zejména tento poslední produkt. Věřím, že si najde své fanoušky, protože já jsem jedna z nich. :-)

1 komentář:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...