Doporučujeme: Kokosový olej na všechno!


Už jste slyšeli o kokosovém oleji? Víte, jak báječné účinky má na tělo, vlasy i zuby? Sama jsem se rozhodla ho vyzkoušet na vlastní kůži a zde je moje doporučení. :-)

Seženete ho kolem 199,- Kč v DM drogerii, přičemž máte na výběr ze dvou různých produktů - bio kokosový olej od značky Purity Vision bez vůně a chuti nebo kokosový olej s chutí i vůní. Já jsem zvolila první variantu, jelikož mi šlo použít olej hlavně jako doplňkovou péči o vlasy a pokožku.

Je pravda, že na tělo jsem ho zatím nezkoušela, ačkoliv ho už mám skoro celý pryč. Při jeho používání jsem se soustředila především na použití v kuchyni pro smažení a také na vlasy. Můžete kokosový olej namíchat buď s ingrediencemi z kuchyně a nebo ho na vlasy "napatlat" prostě samotný. Určitě je dobré nechat olej před použitím na vlasy rozehřát, jelikož moje první zkušenost byla taková, že jsem olej prostě z nádobky vzala, a napatlala na vlasy, což byla chyba - na vlasech se udělaly hrudky a musela jsem jej ještě v dlaních rozehřívat.


Každopádně, jak dlouho byste měli nechat olej působit? Já jsem jej na vlasech nechala asi dvě hodiny, ale osobně si nemyslím že by nějak škodil kratší nebo delší čas působení, je to čistě na vás. Po použití je určitě dobré vlasy zabalit do nějaké igelitové čepičky nebo ručníku, aby se účinky kokosového oleje ještě zvícenásobily.

A jaké jsou výsledky? Určitě doporučuji si kokosový olej z vlasů POŘÁDNĚ umýt, já vlasy musela mýt na dvakrát, jelikož po prvním umytí mi ve vlasech zbylo ještě tolik oleje, že jsem vypadala jako bezdomovec, který si měsíc nemyl vlasy. :-D. Hrůza. Po druhém umytí se však olej z vlasů už krásně dostal a musím říct, že jsou vlasy nejen poddanější, hebčí a lesklejší ale také že působí daleko zdravěji.

Kokosový olej nepoužívejte určitě častěji jak 1 týdně, je to zbytečné. Navíc, pokud nemáte hodně zníčené vlasy, pak bych dokonce doporučila jej používat pouze jednou za dva týdny.


Nejedná se sice o nejlevnější záležitost, ale pokud jej použijete víceúčelově - jak do kuchyně, na vlasy, tak i pro péči o pleť, určitě se vám investice do kokosového oleje vyplatí. :)

Máte s kokosovým olejem také zkušenosti? Dejte vědět! :)

3 komentáře:

  1. Souhlasím s recenzí, kokosák je naprosto skvělý! Já už bych si bez něj nedokázala představit život, nejčastěji ho používám na mazání celého těla hlavně teď, když začíná zima :)

    Chapter #10 of 2015

    OdpovědětVymazat
  2. Holky, kokosák se nejí :-D fakt ne, je nezdravej...
    Na vlasy, odličování je super!

    OdpovědětVymazat
  3. říká kdo, že je nezdravý?:) Protože já slyšela jen samé pozitivní ohlasy..Osobně si myslím, že to škodit nemůže, když se to s ním nebude přehánět. Jako je to ostatně se vším.. Určitě je ale dobré zaměřit se na kvalitní oleje..takže se třeba podívat na diskuze, názory ostatních a nekupovat nic z neověřených zdrojů..Za sebe můžu doporučit například tento http://www.lekarna.cz/es-bio-kokosovy-olej-250ml/

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...