Parfémy od návrhářů vs. parfémy od celebrit

Určitě všichni znáte dnešní éru oblíbenosti značkových parfémů, které vynalezli světoví návrháři. Na druhém pólu jsou tu ale i takové parfémy, které vznikly ve spolupráci se slavnými hvězdami jako je například zpěvačka Beyoncé nebo Taylor Swift, prostě kdokoliv vás napadne. Nabízí se ale otázka, jsou všechny tyto parfémy stejně dobré, nebo se na žebříčku dokonalosti vyšplhá některý z těch "celebritových"?



Osobně si myslím, že značkové parfémy od celebrit jsou dobře prodávané už kvůli tomu, že parfém nese název oné slavné hvězdy, která ho vytvořila. Představte si takovou zapálenou fanynku Christiny Aguilery - dozví se, že má nový parfém a co udělá? Jasně, že ho bude chtít, protože je přeci od CH. A. ;-) Kdežto s takovými parfémy od návrhářů si myslím, je to jiné. Jasně, najdou se lidé, kteří prostě na dražší parfémy mají peníze a nedělá jim problém šáhnout i po tom nejdražším. Jenže v tom je ten problém. Myslím si, že hodně lidí v dnešní době ani neznají některé ty známé návrháře, a proto jim ono slavné jméno na flakonku nakonec nic neřekne a jediné, co si u parfému budou pamatovat je, jak sakra je drahý. Musím ale přiznat, že mně osobně parfémy od návrhářů voní snad všechny. Samozřejmě se ale najdou i výjimky.


V tuto chvíli mě napadá dokonalý příklad toho, jak údajně jeden z nejoblíbenějších parfémů mi může připadat jeden z nejstrašnějších, co kdy vznikl. Já vůbec nejsem typ na silné a výrazné parfémy. A právě takový je podle mě třeba od Chanelu No.5 - parfém, který údajně nádherně voní snad každé ženě. Já jsem asi výjimka. Vůně mi zapáchala, byla silná a stačilo mi jedno přičichnutí. Můžu říct, že nikdy více. ;) Nezáleží na tom, zda je tedy parfém značkový, protože i to nejcennější zlato nakonec může mít nějaký ten kaz ;) A když už jsem zde zmínila takovou CH.A., například její parfémy mi voní naprosto všechny. ;-)
Otázka, které jsou tedy vlastně lepší, je asi zbytečná...Na každém se něco najde a je to vlastně záležitost vkusu. :-)

Který parfém je váš nejoblíbenější?

3 komentáře:

  1. Já mám momentálně oblíbenou Miss Dior, pravda, byla taky dražší a nosím ji jen na slavnostní příležitosti, protože flakonek je hodně malinký. I Kate Moss voní krásně, paradoxně oboje jsem si koupila proto, že mi zkrátka voněly. Na jméno jsem moc nehleděla :)

    OdpovědětVymazat
  2. Klasickou Christinu jsem měla v 70ml balení a do posledního stříknutí mě neomrzela. Rozhodně si ji někdy ještě koupím. Prvně ale asi půjdu do By night, je taky skvělá!

    OdpovědětVymazat
  3. S Chanel číslo 5 som na tom podobne. Tej voňavke som celkom verila, ale vôbec mi nepríde dobrá ani nositeľná... :/ Moja obľúbená je teraz La vie est belle od Lancôme... :) Pekný článok :D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...