WATER/H2O

Zdravím vás,
doufám, že všichni užíváte poslední dny volna, protože školákům to vypukne už v pondělí a vysokoškoláci mají ještě pár týdnů volno. A protože i my máme ještě volno, rozhodla jsem se vám představit mé tři oblíbené pleťové vody, které pravidelně používám. Myslím, že péče o pleť by neměla být v žádném případě podceňována, a proto se snažím používat kvalitní přípravky, které na mojí pleti nezanechají žádnou neplechu.


1) BIODERMA - Sensibio H2O Micelární voda
Jako první se dnes zaměřím na tuhle báječnou micelární vodu, která má opravdu univerzální použití. Poprvé jsem tuhle vodu viděla na jednom kosmetickém blogu a říkala jsem si, že bych ji také ráda vyzkoušela. Od té doby na ni skutečně nedám dopustit. Tahle skvělá micelární voda nejen že vaši pleť čistí, osvěží, ale opravdu dokonale a rychle odličuje. Já nejsem příliš velký zastánce odličovacích mlék, protože mi přijde, že jakmile se dostanou do očí, šíleně to štípe a celkově ti použití (např. při odličování), je mnohem složitější, než normálně. Konkrétně tahle micelární voda je určená pro citlivou pleť, což mi vyhovuje. Já s pletí nemám žádné velké problémy, ale občas se stane, že je vysušená a sem tam se mi dělá vyrážka, proto svou pleť řadím do kategorie - normální/smíšená a citlivá. Tahle micelárka, jak už jsem zmínila nahoře, opravdu skvěle odličuje. Například když přijdu večer domů, opravdu mě nebaví se dvě hodiny odličovat. Jsem unavená, chci zalehnout a zdlouhavé odličování mě doslova nudí. A tohle je řešením. Co jsem si dále oblíbila na téhle micelárce je, že je bez parfemace a nedráždí oči. Další plus je to, že opravdu dlouho vydrží. V lékárně ji pořídíte za nějakých 599,-Kč (někdy méně, někdy více), avšak můžu říct, že to stojí za to ty penízky dát. Často Bioderma navíc pořádá akce, např. koupíte jednu, druhou dostanete zdarma apod. Co oceňuji nejvíc a proč jsem tomuhle produktu věrná? Třeba proto, že Bioderma jako první vyvinula micelární vodu a nechala si ji patentovat. Takže ostatní produkty jsou vlastně jen "půjčený" patent.

2) BIODERMA - Hydrabio H2O Micelární voda
Druhý produkt, který jsem si také zamilovala a který bych mohla pojmenovat jako "sestra Sensibio micelárky", je také micelární voda z řady Hydrabio - ta je určená pro pokožku se sklonem k vysušování. Osobně se mi na této micelárce nejvíce líbí to, že pokožku po čištění dlouhodobě hydratuje a zanechává ji čistou a svěží. Jistě jí ocení i majitelky voděodolné kosmetiky, se kterou si také hravě poradí. Důležité, pro vás určitě je fakt, že ať už tato, nebo ta předešlá čistící voda, ani jedna z nich nezpůsobuje akné a jiné vyrážky, což já také oceňuji. Kdybych měla tyhle dvě micelárky porovnat, kterou používám raději, zvolila bych tu Sensibio. Důvod je prostý, i když se mi někdy pleť také vysušuje, nejsem majitelkou výrazně dehydrované pokožky a ta první micelárka mi prostě přirostla k srdci víc. Jinak ale můžu říct, že pokud váháte, kterou z nich koupit, rozhodujte se na základě faktu "mám nebo nemám suchou pleť?". Doporučená cena je 409,-Kč, ale osobně si myslím, že ji v lékárně seženete levněji.

3) BIODERMA - Sébium H2O Micelární voda
Myslím, že není příliš složité si uvědomit, jaký je rozdíl mezi těmito třemi micelárkami a obzvláště mezi těmi prvními dvěma a touto. Třetí micelárka, na kterou také nedám dopustit, je z řady Sébium, tedy pro smíšenou nebo mastnou pleť. Abych byla upřímná, já osobně tuhle micelárku nepoužívám na odlíčení, protože si prostě myslím, že na to jsou vhodné ty dvě předešlé. Tuhle micelárku používám buď ráno, odpoledne nebo večer, když se mi prostě zdá, že moje pleť by potřebovala trochu vyčistit. Tahle micelárka je moc hezky parfemovaná, nedokážu moc popsat jak, ale cítíte z ní čistotu a svěžest. Doporučuji zejména majitelkám mastné pleti, které mají problémy s akné a ucpanými póry. Co se ceny týče, měli byste ji sehnat a nějakých 349,-Kč, ale může se to samozřejmě trochu lišit.


4) BALEA - Pečující  pleťová voda
Další pleťová voda, kterou máme na poličce v koupelně, je tahle od Baley. Je určená pro suchou a citlivou pokožku. A když zrovna nemám doma micelárky od Biodermy, používám právě tuhle. Co na ní opravdu oceňuji je to, že skvěle odličuje. Na obale je sice napsáno, že se máte vyvarovat oblasti očí, jenže já ji vždy používám na "do-odlíčení", tzn., že když vidím, že mám např. pod očima ještě zbytky řasenky apod. Nevím jak vy, ale já jsem si oblíbila i její vůni, která je taková svěží a čistá. Myslím si, že je skvělá zejména pro holky, které do pleťové vody nechtějí moc investovat. Když už chcete na odlíčení něco jiného, tohle ale určitě doporučuji na samotné (do)čištění pleti. Pleť po použití není vysušená a ani se mi nestalo, že bych měla nějakou vyrážku nebo alergickou reakci. Myslím, že ji seženete za nějakých +- 90,-Kč?


A jaké pleťové vody milujete vy? Máte s nějakou z těchto zkušenosti?

7 komentářů:

  1. já mám pleťovou vodu od garnier ted a je docela dobrá, jen je třeba hodně tamponek namočit.. :D :/

    Zúčastni se u mě na blogu giveaway :) !

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám teda tu Sensibio a je super! Mám sice spíše mastnou pleť, ale navíc citlivou, takže mi vyhovuje. Ale ráda bych časem zkusila i Sébium :)


    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Z tych v tvojom poste som vyskusala cervenu a zelenu Biodermu, zostala som pri cervenej, ta je najskvelejsia! ;)

    OdpovědětVymazat
  4. super recenze;)

    PS: pripoj se do giveaway o printic fotky na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2013/11/printic-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, ale ono to není neřešitelné, že :) Třeba já jsem se s tímto problémem také potýkala docela dlouho a nejlépe mi na to pomohly produkty cbd , které jsem si pořídila na cibdolu... Díky tomu jsem si pak mohla docela dost dobře vybrat co chci vyřešit a i na to mi to všechno pomohlo :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...